Nyhedsblog

Jysk filmtalent udtaget til Berlin Filmfestival

By 19/12/2017 No Comments

19/12 2017

Jysk filmtalent udtaget til Berlin Filmfestival

Kasper Rune Larsens debutspillefilm ’Danmark’ er i dag blevet udtaget til filmfestivalen i Berlin. Filmen er en selvbiografisk fortælling, som instruktøren kalder en kærlighedserklæring til den fortvivlede ungdom.

Filmens hovedperson Norge er en slacker-type, som flyder rundt mellem provinsens boligblokke med en joint og et spørgsmål på læben: Hvordan overlever vi provinsen? Han drømmer om at flytte væk. En anden by, et andet land. Men der sker ikke en skid. Josephine dumper ind i Norges liv og fortæller, at hun er gravid med hans barn. Norge har glemt alt om Josephine og den ’irriterende lille motherfucker’ hægter sig på hans liv. Tilbage står Norge med hænderne i skridtet og en følelse af håbløshed, men Josephine bliver alligevel det, der får Norge videre i livet.

Det er en glad Kasper Rune Larsen, der modtager nyheden om, at hans film skal med på den præstigefyldte festival.

”Amen det er jo crazy, at en aarhusiansk produceret film nu er landet på en af verdens største filmfestivaler. Der skal lyde en kæmpe tak til alle de lokale filmskabere der var med til at producere filmen, og tak til Den Vestdanske Filmpulje og Aarhus Filmværksted der har troet på projektet,” siger Kasper Rune Larsen.

Filmen deltager i Berlin Filmfestivalens konkurrence under ’Generation 14plus’, der har fokus på film til unge. Den er produceret med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje, Aarhus Filmværksted og Filmby Aarhus.

”Aarhus Filmværksted er pavestolte over, at Kasper Rune Larsen med spillefilmen ’Danmark’ får sit internationale gennembrud. Kasper Rune har været en vigtig og dejlig usleben stemme i det aarhusianske talentmiljø, og Aarhus Filmværksted har støttet af adskillige af Runes film gennem årene. Da Kasper Rune og hans hold begyndte at tænke i spillefilm, på et tidspunkt hvor alle etablerede kræfter frarådede unge talenter at kaste sig tidligt ud i spillefilmformatet, støttede Aarhus Filmværksted uforbeholdent visionen bag ’Danmark’, og gav sammen med Den Vestdanske Filmpulje den største produktionsstøtte med penge og udstyr til et enkelt projekt i filmværkstedets historie,” siger Aage Rais, direktør for Aarhus Filmværksted.

”Det er stærkt, at det aarhusianske filmmiljø kan give vinger til unge talenter som Kasper Rune. Når vi står sammen, kan vi sikre ægte fortællinger med rødder i provinsen. Det lover godt for fremtiden, hvor Aarhus Filmværksted i 2019 flytter ind i Filmby Aarhus, og skaber en endnu stærkere ramme for udviklingen af kommende talenter,” siger Carsten Holst chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje.

Filmen er blevet til uden et traditionelt manuskript. Dialogen er skabt gennem improvisationer mellem skuespillerne. ’Danmark’ er Kasper Rune Larsens afgangsprojekt på filmskolen Super8 i Aarhus. Filmen er færdigproduceret i professionelt regi af Martin Fugl Chabert, Stefan Frost og Henrik Underbjerg for Radiator Film.

Foto: framegrab fra filmen.