Nyhedsblog

Gud taler ud i Risskov

By 25/08/2016 No Comments

25/8 2016

Gud taler ud i Risskov

På mandag starter optagelserne til filmatiseringen af Jens Blendstrups populære selvbiografiske roman ’Gud taler ud’ i Risskov, Aarhus. Bestselleren ’Gud taler ud’, der udkom i 2004, markerede Blendstrups gennembrud som forfatter. Romanen fik mange lovord med på vejen af anmelderne, den er efterfølgende blevet omskrevet til teatret, og nu er filmen på vej med Søren Malling i hovedrollen og med Henrik Ruben Genz som instruktør.

Henrik Ruben Genz har tidligere begejstret publikum med bl.a. Bodil- og Robert-vinderen ’Frygtelig Lykkelig’ og ’Undskyld, jeg forstyrrer’.

I et parcelhus på en villavej i Risskov regerer faren Uffe, psykolog og selvbestaltet almægtig Gud, der styrer sine omgivelser med hård, kærlig og finurlig hånd. Uffes mange-årige patienter er efterhånden blevet hans disciple og hans egen lille menighed huses i de gulbrune rammer, hvor der lidt for livligt diskuteres og drikkes i et væk.

For den lokale co-producer Morten Rasmussen er filmen lidt af en tidsrejse.

”Som ung i 70’erne og 80’ernes Aarhus, havde jeg selv en del venner i Risskov, og kan derfor tydeligt huske tiden og miljøet. Så det er en stor oplevelse, at være med når filmholdet skruer tiden 40 år tilbage. Vi har været så heldige at finde et parcelhus i Risskov, som er beboet af en ældre dame. Hun har boet i huset siden 1967, så meget står stadig som det gjorde i 70’erne. Det er meget autentisk,” fortæller Morten Rasmussen, direktør i Deluca Film, der co-producerer filmen med Toolbox Film.

Deluca Film stod sidste år bag filmen Emma & Julemanden, der solgte 200.000 billetter i biografen. Alligevel betyder det meget at være co-producent på den film som “Gud taler ud”.

“Helt overordnet gælder det om at få gang i så meget produktion som muligt, for det er den eneste måde hvorpå vi kan fastholde filmarbejdere i det jyske. De flytter jo derhen hvor der er arbejde at få, så hvis ikke der er gang i den herovre, kan de jo hurtigt ende i København. Og her spiller co-produktioner med Københavnske selskaber også en væsentlig rolle – og Den Vestdanske Filmpulje ikke mindst. For uden medfinansiering fra regionale og lokale fonde, har de Københavnske og udenlandske selskaber ikke råd til at flytte produktionerne til Jylland,” siger Morten Rasmussen, direktør i Deluca Film.

Det er Søren Malling der har den altoverskyggende hovedrolle som Gud/Uffe, mens rollen som hans kone Gerd Lillian spilles af sangerinden Lisa Nilsson. Jens spilles af filmdebutant Marcus Gert, og herudover medvirker blandt andre Jesper Asholt, Jacob Kvols og Maria Erwolter.

Søren Malling har en lang karriere bag sig allerede. Han blev landskendt i TV-serien ’Forbrydelsen’ i 2007 og har siden medvirket i en række danske film og TV-serier heriblandt, ’Borgen’, ’Idealisten’, ’Skammerens Datter’,’Kapringen’, som han vandt en Robert for i 2013 og den Oscar-nominerede ’Krigen’.

’Gud taler ud’ produceres af Toolbox Film i co-produktion med Deluca Film med Signe Leick Jensen og Morten Kaufmann som producere og distribueres af Scanbox Entertainment. ’Gud taler ud’ er støttet af Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Mikkel Munch-Fals og produceres og i samarbejde med TV 2 og Den Vestdanske filmpulje.

Filmen forventes at få premiere i september 2017.