Filmby3presseNyhedsblog

Grundstenen til Filmbyens tredje etape blev lagt i dag

By 03/12/2018 No Comments

3/12 2018

Rabih Azad-Ahmad lagde grundstenen til Filmby3

Det var en veloplagt rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, der i dag lagde grundstenen til tredje etape af Filmby Aarhus. Grundstenen indeholdt traditionen tro ting til eftertiden, blandt andet en samling af klip fra filmperler, der er optaget i Aarhus.

Grundstensnedlæggelsen skete som en del af et arrangement, hvor Filmbyens nuværende og kommende lejere, naboer og politikere var inviteret til at høre mere om det nye byggeri og nyde varme æbleskiver og kaffe.

Rabih Azad-Ahmad er glad for, hvad det kommende byggeri kommer til at betyde for byen: ”Med Filmby 3 er Filmby Aarhus fuldendt. Vi får et samlingssted for hele Filmbyen og endnu en markant attraktion for Aarhus. Filmby Aarhus er landets største erhvervspark inden for sit felt. Når Filmby 3 er færdig, har vi plads til yderligere 300 arbejdspladser,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Anders Tyrrestrup, partner og arkitekt i AART Architects, der har tegnet bygningen, udtaler: ”Vi ved, at åbenhed og visuel kontakt medfører nye møder mellem mennesker og virksomheder. Vi har derfor fokuseret på at åbne op mod byen i øjenhøjde og lade byens gulv indtage bygningen – både indenfor og udenfor!”

En hilsen fra det aarhusianske filmmiljø – i går, i dag og i morgen
Grundstensnedlæggelse er en tradition i offentlige bygninger. De bruges oftest til at gemme et vidnesbyrd fra nutiden til fremtiden.

Dagens grundsten var en ikonisk metalkasse til filmruller. Den indeholdt dagens avis, en gangbar mønt, arkitekttegningerne af Filmby3 og en samling af klip fra filmperler, der er optaget i Aarhus. Det er både klassikere som film af Nils Malmros og nyere værker som tv-serien Dicte og den aktuelle prisvindende film Danmark skabt af det unge instruktørtalent Kasper Rune Larsen. På den måde giver grundstenen en status på, hvor aarhusiansk filmkunst er i dag – og peger frem mod de mange nye talenter, som bliver fremtidens filmstjerner.