Nyhedsblog

Gallapremiere på storfilmen LYKKE-PER

By 14/08/2018 No Comments

14/08 2018

Foto: Rolf Konow

Gallapremiere på storfilmen LYKKE-PER

Bille August er klar med den nye filmatisering af Henrik Pontoppidans romanklassiker
Lykke-Per

Den Vestdanske Filmpulje er stolte af at støtte produktionen af LYKKE-PER, som har rykket optagelserne ud i provinsen og skabt en filmfortælling gennem lokale locations i hele Danmark.

Flere af filmens scener er optaget på locations omkring Holstebro blandt andet Hjerl Hede, og derfor er det naturligt at afholde den jyske gallapremiere i Scala i Holstebro.

Holstebro Kommune står sammen med en række jyske kommuner bag Den Vestdanske Filmpulje. Når store produktioner, som LYKKE-PER, trækkes til Vestdanmark, er det med til at skabe udvikling og vækst i den regionale film- og mediebranche og i de servicevirksomheder, som produktionerne trækker på. Det understøtter Den Vestdanske Filmpulje formål, når der produceres og fortælles historier fra hele Danmark.

Filmen har lokal gallapremieren d. 20. august 2018 i Holstebro, og får biografpremiere over hele landet den 30. august. I 2019 forventes LYKKE-PER at blive sendt som miniserie på TV2.

LYKKE-PER er en medrivende kærlighedshistorie om Peter Sidenius, et moderne og ambitiøst menneske, der stræber efter det lykkelige liv og frigørelse fra barndomshjemmets snævre rammer. LYKKE-PER er instrueret af Bille August, og i hovedrollen som Peter Sidenius er skuespiller Esben Smed (’Sommeren 92’ og serien ’Bedrag’).