POV

Flot afslutning på POV Coronafilm-projektet

By 24/09/2020 No Comments

24/09 2020

Flot afslutning på POV Coronafilm-projekt

Mandag den 21. september live-streamede vi POV Coronafilm Award Show fra Filmby Aarhus. Det var en fejring af de mange gode film om børn og unges oplevelse af coronatiden. 16 skoleklasser fra hele Jylland deltog online i arrangementet.

Under forårets coronaudbrud og hjemsendelse fra skoler og institutioner hjalp Filmby Aarhus og POV skoleelever med at skabe dokumentarfilm om livet under coronakrisen – filmprojektet hed ‘Fortæl Danmarkshistorie i børnehøjde’.

Der blev produceret 170 film af elever til POV Coronafilm-konkurrencen, som var et projekt målrettet mod hjemsendte skoleelever og deres skoler. Skoleeleverne havde noget på hjertet og talrige gode filmidéer, som viste sig i de mange gode, rørende og tankevækkende film. Til mandagens Award Show blev der uddelt priser i 9 kategorier. Hovedprisen, ”Bedste Film” gik til filmen “Nanas og Yaels Coronafilm” lavet af Nana og Yael fra Frederiksbjerg Skole i Aarhus. Billedet ovenfor til højre er fra filmen “Corona lockdown” af Axel Been Latif fra Sct. Ibs Skole i Horsens – den vandt juryens specialpris.

POV og Filmby Aarhus har i samarbejde med skoler i Jylland, Buster Filmfestival, DR, Nationalmuseet og mange andre været med til at sikre, at børn- og unges oplevelser under den usædvanlige corona-nedlukning bliver gemt for eftertiden, da mange af filmene bliver gemt i Nationalmuseets samling.