Filmby3presseNyhedsblog

Filmbyen håber på udbytterigt naboskab med Jyllands-Posten

By 29/09/2016 No Comments

29/9 2016

Filmbyen håber på udbytterigt naboskab med Jyllands-Posten

Filmbyen og det nye hovedkvarter for Jyllands-Posten bliver nærmeste naboer, hvis byrådet på sit kommende møde vælger at sælge grunden til bladhuset.

I Filmbyen glæder man sig over udsigten til den nye nabo, og ser frem til et tæt samarbejde, der vil være en yderligere styrkelse af mediemiljøet i området.

Medieområdet i Aarhus er i rivende udvikling. Filmby Aarhus er et af de helt store vækstcentre på området, og det bliver yderligere styrket i de kommende år, hvis byrådet på sit kommende møde vælger at give grønt lys for, at Jyllands-Posten kan opføre et nyt hovedsæde, der bliver nærmeste nabo til Filmby Aarhus.

– Det er en helt fantastisk nyhed. Hvis et af landets største mediehuse flytter herned, vil det sætte yderligere fart på udviklingen, og det kan give helt nye samarbejdsmuligheder, siger chef for Filmby Aarhus Carsten Holst.

Filmby Aarhus rummer en lang række af forskellige virksomheder, der producerer alle facetter af medieproduktioner fra spillefilm, dokumentarfilm, reklamefilm over billeder, tekster, webprodukter til moderne digitale løsninger.

– Filmbyen har meget at tilbyde Jyllands-Posten. Der findes alle former for viden om medier, og på den anden side vil det være utrolig interessant for os at være tæt på en af de store mediespillere. Jeg er sikker på, at der kan spilles mange ideer hen over hækken, og jeg vil, lige så snart byrådet har truffet beslutningen, invitere vores kommende nabo til velkomstkaffe og en snak om muligheder for samarbejde med Filmbyens mange aktører, siger Carsten Holst.

Et af de store firmaer i Filmby Aarhus, M2Film, mener, at Jyllands-Postens indryk i Filmbyen styrker den positive udvikling i området.

– Det er altid spændende at få en ny nabo – især når det er Danmarks største mediehus. Miljøet omkring Filmbyen, som vi i M2 er en væsentlig del af, har udviklet sig til stærkt mediemæssigt kraftcenter over de senere år. Og det bliver kun styrket yderligere med Jyllands-Postens tilgang. Den digitale udvikling går mod en større og større sammensmeltning mellem platforme og medier, så jeg er sikker på, at vi vil opleve en række fælles snitflader i den kommende tid. Det ser jeg meget frem til, siger Vicepræsident i M2FILM Ronni Madsen.

Såfremt salget af grunden og det efterfølgende planarbejde i Aarhus Byråd godkendes, forventes hovedsædet klar til indvielse sidst i 2019.