Nyhedsblog

Filmby Aarhus runder vild milepæl: Nu mere end 100 kreative film- og spilvirksomheder

By 01/12/2020 No Comments

1/12 2020

Filmby Aarhus runder vild milepæl: Nu mere end 100 kreative film- og spilvirksomheder

Filmby Aarhus kan slå en tyk streg under, at erhvervsparken er Danmarks største kreative miljø for film- og spilindustrien. Filmbyen har nemlig rundet et betydningsfuldt hjørne, og der er nu mere end 100 virksomheder, der har adresse i erhvervsparken på den aarhusianske Sydhavn. Således er der også ganske få ledige kvadratmeter tilbage – selv efter Filmby Aarhus’ store udvidelse tidligere på året.

“Det er selvfølgelig lidt af et sats at målrette en erhvervspark efter to meget specifikke brancher som spil og film. Men det er også dén omstændighed, der gør mig endnu mere glad for, at det er lykkedes at skabe Danmarks største kreative og mest vækstskabende miljø for film- og spilindustrien,” udtaler Filmby Aarhus’ CEO Ronnie Fridthjof i forbindelse med, at erhvervsparken nu har nået den vilde milepæl på 100 virksomheder. 

Ronnie Fridthjof forklarer videre: 

”Jeg ved, hvor meget det betyder for kreative sjæle, at det miljø, der omgiver dem, også emmer af kreativitet. Det skaber simpelthen bedre film og spil – og så er det jo også bare skidesjovt at omgås andre mennesker, der ånder og lever for alle de ting, man selv gør.”

Højtprofilerede film- og spilvirksomheder blandt tilflytterne 

Blandt de mere end 100 virksomheder finder man nye tilflyttere som den højtprofilerede instruktør Mehdi Avaz’ produktionsselskab Rocket Road Pictures, som tidligere på året flyttede fra København til Filmby Aarhus, og Beo Post er rykket ind, som er det københavnske produktionsselskab Beofilms afdeling for postproduktion.

Filmby Aarhus har også budt velkommen til en række prominente spilvirksomheder. Det gælder eksempelvis Funday Factory, som blandt andet har samarbejdet med Snapchat om spillene ’Flip the Egg’ og ’Aquapark.io With Friends’, og Set Snail, som har Google, Novo Nordisk, Ikea, Budweiser og Heineken på kundelisten.

Begge spilvirksomheder har fundet sig til rette i Filmbyens nyeste bygning, Filmbyen 11, og de er også begge stærke eksempler på det blomstrende spilmiljø i Aarhus.

Væksten vil fortsætte – men det begynder at knibe med pladsen 

Filmby Aarhus fungerer således som en sand smeltedigel, hvor en række af de mest fremsynede og succesfulde virksomheder i film- og spilbranchen arbejder side om side med hinanden. 

Selv om milepælen på de 100 virksomheder er nået, tyder alt imidlertid på, at væksten i Filmbyen vil fortsætte. Dog begynder det at knibe med pladsen – også selvom Filmby Aarhus åbnede op for den nyeste bygning med 4400 m2 så sent som i maj.