ErhvervslejemålFilmby3presseNyhedsblog

Filmby Aarhus opfører endnu en bygning i 2018/19

By 11/12/2017 No Comments

11/12 2017

I løbet af 2018-19 bliver der opført en tredje bygning til Filmby Aarhus, og klyngen af digitale visuelle virksomheder bliver Danmarks største under samme tag

Filmby Aarhus opfører endnu en bygning i 2018/19

Filmby Aarhus opfører en trejde bygning på havnen i Aarhus og bliver Danmarks største klynge af digitale visuelle virksomheder under samme tag 

Se også omtale i Jyllandsposten, 8. december 2017: Visuel vækst tvinger Filmbyen til at udvide 

Det er digitalt, visuelt og samtidig en bygning, der huser nogle af landets skarpest kreative hjerner. I løbet af 2018-19 føjer Filmby Aarhus endnu en bygning til sine to eksisterende, og det bliver samtidig Danmarks største klynge af digitale visuelle virksomheder under samme tag.

Den udvikling er Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus godt tilfreds med.

“Det er ret fantastisk, og det føles som et stort skulderklap fra Aarhus Kommune, at vi nu kan tilbyde plads til endnu flere virksomheder i det her helt særlige produktionsmiljø, hvor virksomheder bor dør og dør med kreative uddannelser,” siger Carsten Holst.

Den synergi har politikerene i Aarhus Kommune også fået øje på. Det er nemlig ikke kun for fornøjelsen skyld, at der produceres film- og tv på Aarhus Havn. Det handler også om arbejdspladser, indtjening til virksomhederne og ikke mindst at fastholde unge i kommunen.

“Hvis de unge ikke får praktikpladser og ikke får job, når de er nyuddannede, forsvinder de fra Aarhus. Den store brede i klyngen af virksomheder her i byen sikrer, at der er super gode jobs til de unge, der uddanner sig inden for den digitale visuelle industri,” siger Carsten Holst.

Den nye tredje bygning i Filmby Aarhus. Her vist med den interaktive facade.

Den nye tredje bygning i Filmby Aarhus. Her vist med den interaktive facade og Jyllands-Postens nye hus (t.v.)

Vend vrangen ud

De mange professionelle, talenter og studerende i Filmbyen får fremover glæde af fælles mad- og mødested i det nye hus. Huset kommer på den måde også de eksisterende brugere af Filmbyen til gode med nye faciliteter. Caféen vil være åben for offentligheden, der kan lægge vejen forbi Filmbyen, når turen i fremtiden går til det nye bykvarter i Sydhavnen.

“Bygningen får mediefacader – altså vægge der er digitale lærreder. De skal bruges, til at vise befolkningen, hvad det er, virksomhederne går og laver, og hvad der ellers foregår i Filmbyen – det et virkelig et stort ønske fra vores side,” siger Carsten Holst.

Som led i udviklingen af området mellem DOKK1 og Sydhavnen skabes et nyt byrum omkring Filmbyen, der bliver åbent for alle. Under titlen ”Den digitale have” er visionen at skabe et interaktivt byrum, hvor kunstinstallationer åbner for nye perspektiver på leg og læring, bevægelse og fordybelse, i grænselandet mellem den virkelige og virtuelle verden. Den digitale have er et delprojekt og størrelsen på den del afhænger af finansiering fra fonde.

Illustration af fronten på det nye Filmby Aarhus - når bygning 3 er opført. Tegning: AART

Illustration af fronten på det nye Filmby Aarhus – når bygning 3 er opført. Tegning: AART

“Vi skal vende vrangen ud på filmbyen! Bygningerne er i dag alt for lukkede om sig selv. Hele området skal åbne sig op, så almindelige borgere kan komme forbi, det er så ærgerligt, at kun de færreste ser alt det, der foregår,” siger Carsten Holst.

Mere:

Se også omtale i Jyllandsposten, 8. december 2017: Visuel vækst tvinger Filmbyen til at udvide 

Jyllands-Posten torsdag 7. december 2017:  Aarhus er et kreativt kraftcenter

Om byggeriet: Filmby3 

Den nye tredje bygning i Filmby Aarhus. Her vist med den interaktive facade.
Under en event - her er den tredje og nye bygning i Filmby Aarhus illustreret fra grundplan. Foto: Gorm Branderup