New Nordic NoirNyhedsblog

Filmby Aarhus har indledt samarbejde med Vestjylland om tv-serie

By 06/02/2017 No Comments

8/11 2017

Det bliver en fortælling, som aldrig tidligere er set i Danmark. Sådan siger Jakob Kirstein Høgel, der er projektleder på New Nordic Noir.

Filmby Aarhus har indledt samarbejde med Vestjylland om tv-serie

Ringkøbing-Skjern Kommune investerer 1 mio. kr. i udvikling af en tv-serie, der skal foregå i Vestjylland. Det er Filmby Aarhus, Den Vestdanske Filmpulje og Aarhus Kulturby 2017, der har fået idéen, og udvikling af projektet er sket i tæt samarbejde med lokale kræfter fra Ringkøbing-Skjern Kommune

En tv-serie produceret i Vestjylland – der bygger på fortællinger fra egnen, og de vilkår naturen tilbyder sine beboere – det kan blive virkelighed. Økonomi- og Erhvervsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har netop tildelt projektet 1 mio. kroner til modning af projektet.

En af hovedkræfterne bag projektet er Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje, der også investerer i projektet.

”Vi har kontakt med de absolut førende producenter af tv-serie. Lige nu handler det om at skabe så stærke rammer som overhovedet muligt, inden det kunstneriske arbejde for alvor går i gang,” siger Carsten Holst.

En af de største tyske mediefonde Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein og TV2 Danmark er partnere i projektet, og i løbet af foråret 2017 indgås produktionsaftale med henholdsvis et dansk og et tysk produktionsselskab, begge i superligaen på området. De bliver valgt i en åben konkurrence og der bliver inddraget internationale forfattere til opgaven i løbet af 2017.

Natur fremfor storby

Det bliver en fortælling, som aldrig tidligere er set i Danmark. Sådan siger Jakob Kirstein Høgel, der er projektleder på New Nordic Noir.

”Vi synes at der mangler stort anlagte fortællinger fra den jyske vestkyst. Det er uden tvivl et af de mest dramatiske landskaber, vi har i Danmark, og vi er sikre på, at der er historier, der kun kan fortælles dér,” siger Jakob Kirstein Høgel.

Lokale fortællinger – om mennesker

Både Carsten Holst og Jakob Kirstein Høgel blev nærmest overvældet af den kraft og energi befolkning rummer.

”Hovedpersonerne skal helt sikkert vise handlekraft og virkelyst – og evne til at komme videre uanset hvilken modstand der måtte byde sig. Det skal helt sikkert frem i tv-serien,” siger Jakob Kirstein Høgel.

Meget mere end del vil han ikke røbe.

”Hvad serien præcist kommer til at handle om, finder vi ud af ved at være i området og igennem omfattende research. Jeg glæder mig helt utroligt meget til at komme i gang,” siger han.

Kulturby efter 2017

Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje har en særlig ambition – nemlig at værdien af Kulturby 2017 fortsætter langt ind i årene efter. Der sker nemlig noget helt særligt, når erhvervslivet, uddannelsessektoren og det offentlige samarbejder, og det gør de i høj grad i kulturåret.

”Vi har succes med produktioner, der trækker på kompetencer på tværs af brancher, og det ser vi frugterne af nu – og det er bl.a. de erfaringer, vi bringer ind i arbejdet med New Nordic Noir,” siger Carsten Holst.

Det tætte samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune er derfor ingen tilfældighed.

”Det er absolut til gavn for projektet, at vi finder historierne lokalt og møder mennesker, der kan fortælle om det, der er sket og hvordan livet leves i Vestjylland,” siger Carsten Holst.

Samarbejdet sker både med erhvervslivet og lokale museer.

”En tv-serie der produceres over en lang periode og på mange forskellige locations giver aktivitet til lokalområdet. Og det giver helt sikkert værdi – både hos erhvervslivet og i turistbranchen,” siger Carsten Holst.

Mere information:

Pressemeddelelse Ringkøbing-Skjern Kommune:
Ringkøbing-Skjern Kommune investerer 1 mio. kr. i udvikling af en tv-serie, der skal foregå i Vestjylland

Værdien af en tv-serie:

Værdimåling af tv-serien Dicte – udarbejdet af Edmund Consulting: