18/06 2019

Fem startup-virksomheder fra Ideas Lab indtog Waterkant Festival 

Ideas Lab rykkede for en stund teltpælene op, da fem af Filmby Aarhus’ startup-virksomheder deltog i Waterkant Festival i Kiel.

Waterkant Festival, der i år blev afholdt for fjerde gang, sætter fokus på innovation og entreprenørskab. Fem af startup-virksomhederne i Filmby Aarhus’ Ideas Lab var derfor inviteret med til at præsentere deres arbejde. Waterkant fandt i år sted den 13.-14. juni ved en nedlagt flådebase i Kiel.

Med fra Ideas Lab var blandt andre Ege Jespersen, der er manden bag Gonio VR og Åte VR. Ege indtog festivalens hovedscene, hvor han var inviteret til at pitche for repræsentanter fra verdens største virksomhedsaccelerator ’Plug and Play’ i San Francisco. ’Plug and Play’ er stedet, hvor firmaerne bag blandt andet PayPal og Dropbox er startet.

Ditte Zebitz Nissen og Emma Boe Sennels, duoen bag Eddie Visuals, var inviteret med til Waterkant for at fremvise deres videoinstallation ’Krydspres’, som dermed fik sin internationale debut. Eddie Visuals sætter med deres installation fokus på det forventningspres, som mange unge føler. ‘Krydspres’ skabte duoen under deres uddannelse i Filmbyen, hvor både Ditte og Emma er dimitteret fra Multiplatform Storytelling and Design.

Eddie Visuals

Også MANND havde taget turen til Kiel, hvor de som speakers kunne fortælle en fyldt sal om deres erfaringer med at skabe VR oplevelserne ‘Separate Silences’ og ‘X-Ray Fashion’.

Drama Queens var inviteret med for at fremvise deres prototype af læringsspil, og de høstede stor anerkendelse for deres arbejde. Der blev således skabt en unik mulighed for Drama Queens til at indgå i dialog med undervisningssektoren i Slesvig Holstein

Drama Queens

Chop Chop Games var inviteret til Kiel for at fremvise deres nye spil ‘MineRalph’, som de står over for at skulle udgive. ‘MineRalph’ tiltrak sig stor opmærksomhed både blandt publikum og den tyske spilpresse. Chop Chop Games satser nu på, at det tyske marked bliver et af de største for ‘MineRalph’.

Chop Chop Games