Den Vestdanske FilmpuljeNyhedsblog

En gave på 2,5 mio. kroner til filmproduktion i Jylland

By 01/03/2017 No Comments

01/03 2016

Ole Bornedal (i midten) instruerer Dræberen fra Nibe. Her er det Nicolas Bro (th) og Ulrich Thomsen (tv)

En gave på 2,5 mio. kroner til filmproduktion i Jylland 

Film skal også produceres i Jylland. Det er en vigtig grund til, at 2,5 mio. kroner af de overskydende licensmidler for første gang går direkte til Den Vestdanske Filmpulje.

Chef for Den Vestdanske Filmpulje og for Filmby Aarhus Carsten Holst ser den ekstra bevilling som et ekstra varmt skuldreklap til det arbejde, der er gennemført de senere år.

“Pengene gør, at vi kan optage endnu flere spillefilm i områder, der normalt aldrig får besøg af et filmhold,” siger Carsten Holst.

Resultaterne for 2017 lover godt. Her har filmen “Dræberen fra Nibe” allerede høstet mere end 250.000 solgte billetter siden premieren den 12. januar, og det er den slags succeser, Carsten Holst vil gøre sit bedste for præsentere igen.

“I “Dræberen fra Nibe” fik vi fat i et publikum, vi normalt ikke ser i biograferne – og jeg er sikker på, at nogle af dem kommer igen. Gode kulturoplevelser sætter spor i folk,” siger Carsten Holst.

De ekstra 2,5 mio. kroner skal være brugt inden udgangen af 2018, så arbejdet med at udvælge de filmprojekter, der får støtte, er allerede igangsat.

“Vi skal fortælle historier så publikum går i biografen og ser film – og vi skal samtidig sikre os, at vi viser det liv, der bliver levet uden for København. Det er derfor Den Vestdanske Filmpulje eksisterer,” siger han.

For Carsten Holst er det en god dag.

“Det er en enorm motivationsfaktor, at kulturpolitikerne bag medieforliget sender penge i vores retning. Det bekræfter os i, at vi løser en opgave, der har betydning for samfundet og hele landet – og at vi gør det godt.” siger Carsten Holst.

Mere information:

Den Vestdanske Filmpulje – filmpuljen.dk

Carsten Holst:
Mail: cholst@aarhus.dk
Tlf.: +45 2213 8828

Medlemmer af foreningen Den Vestdanske Filmpulje:

Frederikshavn Kommune
Hjørring Kommune
Holstebro Kommune
Randers Kommune
Silkeborg Kommune
Syddjurs Kommune
Viborg Kommune
Aalborg Kommune
Aarhus Kommune

Mere: www.filmpuljen.dk/medlemmer-og-bestyrelse

Fakta om bevillingen:
  • Beløbet skal være udnyttet inden udgangen af 2018
  • Benyttes til produktion af spillefilm som også støttes af Det Danske Filminstitut (på linje med øvrige bevillinger og eksisterende rammer)