New Nordic NoirNyhedsblog

Emmy-vinder udvikler international tv-serie til Vestkysten

By 29/06/2017 No Comments

29/06 2017

New Nordic Noir - ny tv-serie udviklet i Vestjylland

Emmy-vinder udvikler international tv-serie til Vestkysten   

I anledningen af kulturhovedstadsåret skal to internationale team til september give deres bud på en  tv-serier, der udspiller sig i det vestjyske.

Kreative benspænd og nye arbejdsmetoder skal inspirere til fornyelse af den nordiske noir, som Danmark er blevet verdenskendt for. 

I spidsen for de to hold er Emmy-vinder Adam Price, Sam Productions og Morten Rasmussen, Deluca Film.

De er vinderne af konkurrencen om manuskriptudvikling til New Nordic Noir, der har som mål at sætte fokus på fornyelse af danske tv-serier. 

En af metoderne til at inspirere forfatterne er, at fortællingerne skal ske med afsæt i udvalgte områder og locations, der kan berige historierne. Opgaven til forfatterne er at tage afsæt i vestkystens folk, kultur og landskab, og Ringkøbing-Skjern Kommune er vært for en række workshops midt mellem klitter, hav og himmel.

Adam Price, Sam Productions er blandt de team, der skal udvikle tv-serien New Nordic Noir

Adam Price, Sam Productions 
Foto: Christian Geisnæs

”Vi glæder os til at finde netop de fortællinger, der er lige præcist på det sted. Det er skønt, at rammen er sat – en rigtig god ide at gøre det sådan,” siger Adam Price.

Processen er vendt om i forhold til traditionel film- og tv-produktion, hvor manuskriptet typisk skrives, før der er valgt location. Denne gang har erfarne kræfter i filmbranchen valgt området, skaffet finansiering til manuskriptudvikling og inviteret producenter og forfattere til at komme med deres bud på historier med afsæt i området.

“Jeg synes, det er fantastisk, at vi som et jysk produktionsselskab får den her mulighed. Det åbner døre til internationalt samarbejde og giver os nye metoder i den kreative proces,” siger Morten Rasmussen.

Bag om New Nordic Noir

Det er Filmby Aarhus og Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH), der står bag projektet New Nordic Noir. Projektet er støttet af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Ringkøbing-Skjern Kommune og Region Midtjylland og der er derudover indgået partnerskab med TV2 Danmark.

Morten Rasmussen, Deluca Film

Morten Rasmussen, Deluca Film Pressefoto

Valg af location er ingen tilfældighed. En af dem, der var med til at vælge den jyske vestkyst som location, er Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje.

”Jeg tror på, at kreative benspænd og brugen af locations ved Vestkysten giver et godt afsæt for fortællinger, der kan bringe noget nyt til danske tv-serier. Området rummer historier, der mangler at blive fortalt”, siger Carsten Holst.

Politisk prioritet

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, glæder sig over, at kunstnere og filmmagere besøger hans kommune og for alvor forsøger at forstå det liv, der bliver levet her. Konkret håber borgmesteren på flere turister, og at Ringkøbing-Skjern bliver et område, som danskerne kender for noget positivt.

”Vi har rigtig mange kvaliteter, aktive borgere og flere iværksættere end mange andre steder. Det er dejligt, at den autentiske historie om området og os, der bor her, bliver tænkt ind i en tv-serie og ad den vej fortalt til en bredere kreds”, siger Iver Enevoldsen.

Den direkte baggrund for projektet er, at der bliver produceret for få film uden for hovedstadsområdet. Det forsøger Filmby Aarhus at råde bod på. Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad hilser initiativet velkommen.

“Film og tv-serier skal afspejle hele Danmark. Den største del af Danmark ligger udenfor hovedstadsområdet, men det er ikke det billede man får, når man tænder for TVet. New Nordic Noir skal hjælpe til at skabe en mere rimelig balance. Det vil vi i Filmby Aarhus gerne støtte op om. Nu tager internationalt anderkendte filmproducenter fat i de fortællinger, der opstår i Vestjylland. Det er vigtigt for hele Danmark”, siger Rabih Azad-Ahmad, der som rådmand for Kultur og Borgerservice er politisk ansvarlig for Filmby Aarhus og formand for den Vestdanske Filmpulje.

Mere om New Nordic Noir

New Nordic Noir
– et udviklingsprojekt i Filmby Aarhus og Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein


Presseomtale Dagbladet Ringkøbing-Skjern:

Stjernenavne er klar til at skabe tv-serier i Vestjylland 

Vestjylland bliver filmselskabernes legeplads 

Filmturisme kan booste Vestjylland: Masser af ufortalte historier

Tv-turisme: Kommunen kan få meget ud af én million kroner 


Ringkøbing-Skjern Kommune

Emmy-vinder udvikler international tv-serie til Vestkysten 

Ringkøbing-Skjern Kommune investerer 1 mio. kr. i udvikling af en tv-serie, der skal foregå i Vestjylland 

Rane Willerslev og 20 studerende på feltarbejde i Ringkøbing-Skjern