Den Vestdanske FilmpuljeNyhedsblog

“Du forsvinder” er dansk Oscar-kandidat

By 21/09/2017 No Comments

‘Du Forsvinder’ er dansk Oscar-kandidat

Filmen ’Du Forsvinder’ er danskproduceret og udpeget som Danmarks bud på en Oscar-vinder. Det er gjort muligt med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje, der har sikret optagelser i Jylland.

21/9 2017

‘Du Forsvinder’ har sit omdrejningspunkt i Jylland, og det har ifølge producer Louise Vesth gjort filmen stærkere.

”Det er en stor fordel for filmfortællingernes visuelle kraft, at vi i Danmark har mulighed for at fortælle vores historier i hele landet. Optagelserne i Silkeborg har givet ’Du Forsvinder’ en meget stor lokal forankring. Måske når vi frem til det store Oscar show. Det er da vildt,” siger filmens producer Louise Vesth.

For Carsten Holst, chef for Den Vestdanske Filmpulje og Filmby Aarhus er begivenheden langt større end juleaften. Fakta er nemlig, at omkring en tredjedel af alle danske film optages helt eller delvist i udlandet.

”Der er forskel på film, der er produceret i Danmark og dem, der ikke er! De regionale filmfonde som vores fastholder produktionerne, der hvor de udspringer og sikrer, at film bliver skabt i hele Danmark. Det gavner både filmbranchen, men det har samtidig en enorm stor værdi for danskerne, og for vores lokale produktionsmiljø,” siger chef for Filmby Aarhus Carsten Holst.

’Du Forsvinder’ lægger sig i rækken af danske film og tv-serier, der bruger områder uden for hovedstanden til at fortælle sine historier. Den udvikling hilser rådmand i Aarhus Kommune og formand for Den Vestdanske Filmpulje Rabih Azad-Ahmad meget velkommen.

”Det er tredje gang på fem år, at Den Vestdanske Filmpulje har støttet en vigtig dansk Oscar-kandidat. Det er vi både enormt stolte af og ydmyge overfor. Det er skønt, når et visionært samarbejde mellem jyske kommuner lykkes så godt, som det sker her,” siger Rabih Azad-Ahmad.

Carsten Holst glæder sig over, at Den Vestdanske Filmpulje via sin regionale filmstøtte var en væsentlig årsag til, at filmen kunne realiseres.

”Selvom fonden er landets mindste lykkes vi rigtig godt med de film, vi støtter. Potentialet for kvalitetsfilm, der er produceret uden for hovedstaden er stort – hvis Danmark vil den her branche, kan vi skabe noget helt særligt, når vi samarbejder kommunalt og engagerer lokalmiljøer. Det er virkelig godt gået af producer Louise Vesth og holdet bag filmen. Det kan vi være stolte af,” siger Carsten Holst.

Tre danske Oscar-kandidater på fem år

Den Vestdanske Filmpulje har støttet tre af de seneste fem års Oscar-kandidater Fire film på fem år: Film som Den Vestdanske Filmpulje har støttet: • Sorg og glæde, instruktør Nils Malmros.• En kongelig affære, instruktør Nicolaj Arcel. • Du forsvinder, instruktør Peter Schønau Fog.• Song of the Sea, instruktør Tomm Moore. (International co-produktion)

’Du forsvinder’ er instrueret af Peter Schønau Fog og handler om ægteparret Mia (Trine Dyrholm) og Frederik (Nikolaj Lie Kaas). Frederik bliver afsløret i at have begået underslæb, men Mia ved ikke, om han har gjort det af fri vilje, eller om det skyldes personlighedsforandringer på grund af en hjernesvulst.