07/12 2017

Digitale visuelle kompetencer skaber vækst i regionen 

Kreative virksomheder i Region Midtjylland havde i 2015 en omsætning på 51 mia. kr., og efterspørgslen efter kreative medarbejdere er stigende

Artikel bragt i Jyllands-Posten torsdag 7. december 2017:  Aarhus er et kreativt kraftcenter

OMTALE – Midtjyske virksomheder, der har medarbejdere beskæftiget med design-, arkitektur-, mode- og den digitale visuelle industri (DVI) skabte i 2015 en samlet omsætning på 51 mia. kr. og på landsplan 300 mia. kr.

Dermed udgør kreative job ifølge en kortlægning foretaget af Seismonaut for Region Midtjylland en langt større del af dansk økonomi end hidtil antaget. Kortlægningen viser, at den digitale visuelle branche er langt den største erhvervsklynge med 10.785 årsværk i 2015. Det skriver morgenavisen Jyllands-Posten.

Til sammenligning er der i 2015 ifølge avisen 2.462 årsværk inden for arkitektur, 2.355 inden for design og 1.052 årsværk inden for mode. Dertil kommer, at værditilvæksten hos de arbejdsgivere, som beskæftiger digitale visuelle medarbejdere, er steget med 57 pct. i perioden 2010-2015, mens eksporten er steget 209 pct.

Ifølge Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje og dermed repræsentant for Danmarks største DVI-klynge under samme  tag, er der sket en fantastisk udvikling i branchen.

”Den digitale udvikling er eksploderet de sidste femten år, mens man samtidig har haft masser af erhvervstiltag fra Aarhus Kommunes og Region Midtjyllands side. Og netop det at have en kommunal og regional strategi i så mange år har en betydning for de tal, vi kigger på i dag”

– Carsten Holst

”Den digitale udvikling er eksploderet de sidste femten år, mens man samtidig har haft masser af erhvervstiltag fra Aarhus Kommunes og Region Midtjyllands side. Og netop det at have en kommunal og regional strategi i så mange år har en betydning for de tal, vi kigger på i dag,” siger Carsten Holst.

Artikel bragt i Jyllands-Posten torsdag 7. december 2017:  Aarhus er et kreativt kraftcenter
Se også: Krøllede hjerner giver mere vækst  

Mere: 

More Creative  (web)

Interactive Denmark Vest (Facebook)

Tv-serien Dicte’s betydning for Aarhus (tema)

“Du forsvinder” er dansk Oscar-kandidat (artikel)