Cross MotionInteractive DenmarkNyhedsblog

Digitale spil, leg og læring – årets Game Week 2018 blev åbnet i Aarhus

By 23/04/2018 No Comments

15/04 2018

Jacob Bundsgaard, borgmester Aarhus Kommune åbner Internet Week og Digital Kids Today i Filmby Aarhus

Digitale spil, leg og læring – årets Game Week 2018 blev åbnet i Aarhus

Internationale eksperter inden for spil og andre digitale oplevelser til børn mødtes i Aarhus den 14. april til Games Week. Tech-giganter som fx Cartoon Networks og SuperAwesome præsenterede deres seneste udviklingsprojekter indenfor storytelling og design.

Det er tredje gang Game Weeks afholdes, men første gang Games Week blev åbnet uden for København. Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune, åbnede ugen og satte ugens første konference “Digital Kids Today” i gang.

“Når Games Week i år for første gang åbnes i Aarhus, sker det for at understrege, at Aarhus og Jylland rummer en enorm talentmasse og står rigtig stærk i den visuelle digitale udvikling. Jeg er overbevist om, at branchen har et kæmpestort kommercielt potentiale, og gennem Filmby Aarhus satser vi målrettet på at understøtte det både nationalt og internationalt,” sagde Jacob Bundsgaard.

Peter Karlsson, play designer hos Toca Boca under sit oplæg på konferencen Digital Kids Today i Filmby Aarhus

Peter Karlsson, play designer hos Toca Boca under sit oplæg på konferencen Digital Kids Today i Filmby Aarhus

Arrangementet foregik i Filmby Aarhus, der var vært for både åbningsarrangementet og konferencen Digital Kids Today. Filmby Aarhus er også medarrangør af begge arrangementer sammen med spilvirksomheden Funday Factory, EU-projektet Cross Motion og klyngeorganisationen Interactive Denmark, hvor Filmby Aarhus er partner i de to sidstnævnte.

Største klynge i Danmark
Mere end 100 deltagere deltog i konferencen og åbningsarrangementet. At Aarhus får den ære, er helt naturligt ifølge Sofie Filt Læntver, Managing Director hos Interactive Denmark, der er hovedarrangør af Games Week.

“Der er rigtig meget talent i både Aarhus, Viborg, Aalborg, Grenaa og København og i en situation, hvor branchen konstant vokser og har svært ved at finde arbejdskraft, er det vigtigt at sætte spot på alle Danmarks talentbaser. Vi ønsker at løfte branchen til nye højder, og indfri det store kreative vækstpotentiale, hvilket kun kan gøres ved at alle bidrager med talent, viden og ekspertise – derfor er Games Week DK en national event for en international branche,” sagde Sofie Filt Læntver.

Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje har den digitale visuelle branche helt tæt på i hverdagen. Faktisk har Filmby Aarhus Danmarks største klynge af digitale visuelle virksomheder under samme tag.

“Den digitale udvikling er har haft en eksplosiv vækst, og det har virksomhederne forstået at udnytte – blandt andet ved at samarbejde på tværs af brancher og fagligheder. Det er derfor vi i dag har så mange virksomheder i Aarhus, der er helt i front inden for film- og tv-produktion, VR, animationer og alle de øvrige former for digital fortælling, som popper frem over alt i samfundet,” sagde Carsten Holst.

Stor interesse fra internationale investorer
Fremtidens computerspil til børn er måske dansk – for aldrig havde så mange internationale investorer med så meget tyngde sat deres ben på dansk jord samtidig som under “Games Week”. I Børsen i København kunne landets stærkeste aktører i spilindustrien date investorer fra hele verden, og det var de helt tunge af slagsen, der havde sat sig i fly til Danmark – fx Nintendo og Microsoft var blandt gæsterne.

Den interesse er positive takter for de tiltag Filmby Aarhus arbejder for i den digitale visuelle industri. Et af projekterne er Cross Motion, et non-profit EU-projekt for landene omkring Østersøen, der tilbyder forretningsudviklende aktiviteter inden for den digitale industri. Kirsten Langgaard er projektleder for den danske aktivitet i Cross Motion og Filmby Aarhus’s repræsentant.

”Vores arbejde handler om vidensdeling og netværk imellem brancherne. Aarhus og Region Midtjylland huser stærke virksomheder, når det kommer til digitale oplevelser, og flere af dem har allerede et tæt samarbejde med nogle af de væsentlige aktører inden for børns leg og læring. Det er den udvikling, vi faciliterer, og på konferencen i år blev vi bekræftet i, at området flytter sig frem i spring – og det sker lige nu,” sagde Kirsten Langgaard.

For yderligere information:

Se DR:  TV-avisen  den 17. april 2018 kl. 21.30  (ca. ved 23 min., varer i 3 min.)

Games Week:
Games Week

Om konferencen:
Digital Kids Today 
(program)

Partnere i konferencen:
Interactive Denmark
Cross Motion
Funday Factory