Den digitale visuelle industri (DVI)Interactive DenmarkNyhedsblog

Digital Solutions Lab: Aarhus Kommune forventer benspænd og provokation

By 24/10/2018 No Comments

24/10 2018

Digital Solutions Lab: Klimasekretariatet og Sundhed og Omsorg forventer benspænd og provokation

To afdelinger i Aarhus Kommune beder den digitale visuelle branche om hjælp til at skabe innovative løsninger på nogle af deres største udfordringer til Digital Solutions Lab. Vinderprojekterne får 5.000 kroner og muligheden for at pitche deres idé som en konkret opgave for kommunen.

5. november er der frist for at indsende innovative ideer til Digital Solutions Lab.

To afdelinger i Aarhus Kommune, Klimasekretariatet og Sundhed og Omsorg, søger sammen med Interactive Denmark Vest digitale visuelle løsninger på hver sin store udfordring:

Udfordring #1: Hvordan får man folk til at lade bilen stå til fordel for miljøet? (pdf)

Udfordring #2 Hvordan får man folk til at forholde sig positivt til ‘kunstig sundhed’? (pdf)

Den grønne omstilling kræver alle kompetencer

I juryen for udfordring #1 sidder Henrik D. H. Müller, som er chef for Klimasekretariatet. Han fortæller om udfordringen:

Den grønne omstilling kræver markant gentænkning, og vi vil gerne have alle kompetencer på banen for at bidrage. Vi håber, at den digitale visuelle tilgang kan udfordre os i forhold til, hvordan man kan bruge teknologi til at ændre vores adfærd i hverdagen.

Benspænd og provokation er vejen til de overraskende ideer

Også for Thomas Chemnitz, pressechef i magistraten for Sundhed og Omsorg, som har stillet udfordring #2, er det netop samarbejdet på tværs af sektorer, der er årsagen til at gå ind i et projekt som Digital Solutions Lab.

I Sundhed og omsorg vil vi gerne præge de centrale dagsordener, vi har, gennem arbejde på tværs af sektorer. Det giver faktisk sig selv at gå ind i et samarbejde med den digitale visuelle branche og se på digitale teknologier, der kan gøre en forskel for borgerne, for kommunen er ikke selv ekspert inden for det område.

I forhold til den konkrete opgave fortæller Thomas Chemnitz:

Vi tager udgangspunkt i en undren eller en fordom om, hvordan teknologi bruges på sundhedsområdet. Vi håber at se projekter, der provokerer lidt og sætter et præg på nogle af de myter, der er om teknologier, og hvad de kan. Når vi faktisk kan hjælpe mennesker med demens til mere ro i dagligdagen ved fx at have plastikdyr i haven, så kan det virke underligt for mange, men det kan også gøre en stor forskel – både for borgerne og for medarbejdernes dagligdag.

Chemnitz uddyber:

Hele humlen i det er, at vi gerne vil stille os i en situation, hvor der umiddelbart er store bespænd. Vi mener, at samarbejde på tværs kan resultere i reelle konkrete nye ideer, som overrasker og inspirerer i det daglige arbejde.

Er din virksomhed interesseret i samarbejde på tværs af sektorer, og har I en ide, der kan være med til at løse én af de to ovenstående udfordringer, så indsend jeres løsningsforslag senest 5. november.

Læs mere om, hvordan du kommer med på Digital Solutions Lab