Den digitale visuelle industri (DVI)Interactive DenmarkNyhedsblog

Den digitale visuelle industri er højdespringer i vækst

By 04/03/2018 No Comments

05/03 2018

Den digitale visuelle industri er højdespringer i vækst

Når virksomheder ansætter medarbejdere med kreative kompetencer tjener de mere! Det dokumenterer en nationale analyse, udarbejdet af Seismonaut for Region Midtjylland. For Filmby Aarhus cementerer det effekten af den strategiske satsning som Aarhus Kommune tog for snart 15 år siden med etablering af filmmiljøet på Aarhus Havn.

Filmby Aarhus i Politiken, 5. marts 2018: Der er “vildt gang i den” i Filmby Aarhus

Kreative, visuelle og digitale medarbejdere giver resultater på bundlinjen for virksomheder i Region Midtjylland. Det dokumenterer en ny analyse, der har sammenlignet den digitale visuelle industri (DVI) på tværs af landet og med andre brancher. For Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje er de positive resultater ingen overraskelse.

“Vi ser nu effekten af den strategiske satsning, som Aarhus Kommune tog for knap 15 år siden. De skabte Den Vestdanske Filmpulje og Filmby Aarhus for at skabe en stærk faglige klynge af filmproducenter og virksomheder. De havde en vision om virksomheder, arbejdspladser og kulturel identitet – og de så rigtigt!” siger Carsten Holst.

I sammenligning med Region Hovedstaden og tal for Danmark under et klarer Region Midtjylland sig rigtig godt. Faktisk er antallet af helårsjob (ofte kaldet årsværk) steget med mere end 28%, mens antallet er faldet lidt i hovedstaden og kun steget med 3,9% i Danmark som helhed. Konkret kan den vækst omsættes til job, skattebetaling, faglige miljøer og at er nemmere at fastholde både nyuddannede unge og voksne med gang i karrieren. En gruppe, der traditionelt, er nem at lokke til hovedstaden.

“Vi er rigtig stolte og glade for den her måling. Den dokumenterer, det vi har haft på fornemmelsen længe – at det går godt for virksomhederne i Filmby Aarhus og omkring os, men nu står vi med det sort på hvidt. Det er faktisk lidt stort for os,” siger Carsten Holst.

Mere DVI – højere indtjening

Rapporten viser at virksomheder, der har forstået at ansatte DVI-kompetencer, tjener langt mere, omsætter mere og eksporterer mere end virksomheder, der ikke gør brug af DVI-kompetencerne. Over en fem årige periode er væksten i omsætningen for virksomheder i Region Midtjylland steget med mere end 79%, mens København kun har en vækst på 6,8%, og landet som helhed ligger på ca. 21%.

Mere: Omfanget og betydningen af den kreative økonomi i Region Midtjylland (pdf)

Opsummering af hovedtal: Fakta og tal om den digitale visuelle industri