Create Converge

Create Converge er skudt igang

By 01/07/2016 No Comments

01/07 2016

Kristian Krämer, Filmby Aarhus gennemgår forpligtigelser og planer for Filmby Aarhus's deltagelse i Create Converge

Create Converge er skudt igang – landene i omkring Nordsøen går sammen 

Create Converge, et projekt under Interreg North Sea Region, blev kickstartet i uge 26, da Filmby Aarhus, VIA og de resterende partnere fra Nordsølandene mødtes i Dundee i Skotland for at tage hul på det samarbejde, der skal udfoldes de kommende tre år.

Click here for English version

Det primære formål med turen var et to-dages partnermøde faciliteret af projektets lead partner, Dundee City Council/ TayScreen. Her gennemgik vi de forskellige arbejdspakker i projektet, og bød ind på samarbejder omkring de aktiviteter, vi i partnerskabet gerne vil afholde de kommende år.
Filmby Aarhus er lead partner på den arbejdspakke, der har til formål at bringe den digitale visuelle industri sammen med andre sektorer og dermed både udvide DVI-branchens markeder og skabe innovation ud i samfundet gennem brug af digitale visuelle kompetencer. I arbejdspakken ligger der blandt andet en række masterclasses, som vi skal udvikle og afholde transnationalt og i samarbejde med flere af partnerne i Create Converge, og desuden skal vi iværksætte et tværsektorielt netværk i Nordsøregionen.

Inspirationsbesøg hos Abertay Universitys

Turen til Dundee bød også på et besøg hos Create Converge partneren Abertay University, hvor professor James Bown viste rundt i deres spændende LAB og demo-rum. Ligesom Filmby Aarhus, arbejder Abertay University med flere udviklingsprojekter, der bringer digitale visuelle kompetencer i spil ind i andre sektorer.

Blandt andet er James Bowns afdeling i gang med at udvikle et program, der anvender gamification som redskab i forudsigelsen af, hvordan forskellige typer af cancermedicin vil påvirke forskellige dele af cellerne over tid, så man ved hjælp af matematiske beregninger skal få mulighed for at forudse bivirkninger og derved fjerne potentielle skadelige enkeltkomponenter i medikamenterne, men gemme de gavnende dele.

Vi glæder os til at fortælle mere om vores spændende partnere og til at kunne invitere branchen og dens aftagere til masterclasses, workshops, expos, konferencer og andre netværksarrangementer de kommende år.

Mere information: