MiXR

I MiXR-projektet udforsker vi de mange teknologiske muligheder, der former fremtidens medieproduktioner. MiXR er et udviklingsmiljø, der hjælper de digitale visuelle brancher med at blive bedre til at arbejde med og se potentialet i nye teknologier til produktion.

MiXR-projektet tager udgangspunkt i vores fysiske MiXR Lab, hvor der er udstyr til at eksperiementere med f.eks. VR, AR, 3D scanning, Virtual Production og Motion Capture. MiXR Lab ligger i Filmby Aarhus hos VIA: Filmbyen 4, 6. sal, 8000 Aarhus C.

MiXR Lab kan bookes af virksomheder, så I på egen hånd kan teste teknologier af til udviklingsprojekter. Det er gratis at booke labbet, og det er også gratis at deltage i vores andre MiXR-aktiviteter. Vi afholder løbende events, workshops og open labs i MiXR Lab, hvor film-, spil- og XR-producenter kan lære mere om og afprøve teknologierne, som MiXR centrerer sig om - disse teknologier er:

  • XR/Extended Reality: Betegner bredt teknologierne VR, AR og MR.
  • VR/Virtual Reality: Teknologi hvor brugeren oplever og agerer i en altomfavnende digital verden.
  • AR/Augmented Reality: Kombinerer den virtuelle verden med den fysiske og 'ændrer' den.
  • MR/Mixed Reality: En kombination af VR og AR.
  • Motion Capture: Teknologi hvor man optager og derefter digitaliserer bevægelser.
  • Virtual Production: LED-væg der kan bruges til at lave et mix af filmoptagelser og computergenereret indhold.
  • 3D-scanning: Skaber tredimensionelle versioner af rum og objekter.

Billede af mand, der prøver hollowlense

MiXR står for Midtjylland Extended Reality, og projektet er med til at skabe fokus på udviklingen af det lokale erhvervspotentiale for Virtual Production og XR-teknologi i Aarhus og Midtjylland. Filmby Aarhus er en del af MiXR-projektet sammen med VIA University College og virksomhederne MANND, AATE VR, Rokoko, Crash, Kong Orange og WiredFly. MiXR-projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Du kan deltage i MiXRs aktiviteter på 3 forskellige måder: Booking af MiXR Lab, arrangementer og open lab - læs mere via siderne herunder.