Fra THIS 2020

I Innovationskraft arbejder vi på at få den digitale visuelle industri til at vokse, innovere og forblive konkurrencedygtig gennem fem centrale fokusområder:

  • Digitalisering
  • Bæredygtighed
  • Innovation
  • Internationalisering
  • Finansiering

Disse fokuspunkter kommer i spil i vores erhvervsrettede aktiviteter, herunder workshops, masterclasses, hackathons, internationaliseringsevents og networking - herunder f.eks. mediefestivalen THIS Aarhus og konferencen Digital Kids Today.

Innovationskraft er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Logo fra Vision Denmark, Erhvervsfremmebestyrelsen og EU

Den 1. november 2022 var der netværks- og match making arrangement for folk i spilbranchen, efter programmet på konferencen THIS GAME, i Filmby Aarhus.

Meet'n'Greet blev afholdt den 1. november 2022 i forlængelse af programmet på konferencen THIS GAME. Til Meet'n'Greet kunne virksomheder, freelancere og andre fra spilbranchen mulighed for at præsentere, hvad de er på udkig efter - lige fra samarbejdspartnere til nyt talent og friske idéer eller en fremtidig arbejdsplads.

Der var i alt fem oplæg fra spilvirksomeder, der alle søgte nye samarbejdspartnere. Blandt oplæggene kunne man blandt andet høre Esben Nyboe fortælle om hans solo-udviklede spil, som han søger partnere til at videreudvikle spillet i samarbejde med, samt selskabet Imponderabilia, der har udviklet en ny metode til rekruttering i spilbranchen.

Formålet med Meet'n'Greet var at sætte skub i nogle samarbejder mellem virksomheder, freelancere og spilfolk. Som virksomhed kunne man finde nye samarbejdspartnere og ressourcer til ens virksomhed, og som deltagende kunstner, spiludvikler, lyddesigner eller producer havde man mulighed for at finde en ny arbejdsplads, sparrings- eller samarbejdspartner. De deltagende fik derudover mulighed for at skabe nye kontakter indenfor spilbranchen og lære mere om, hvad der rører sig i feltet forskellige steder både nationalt og internationalt.

Fra Meet'n'Greet

Fra Meet'n'Greet

Fra Meet'n'Greet

Fra Meet'n'Greet

Den 22. september 2022 inviterede vi til arrangement om samarbejder i spil- og retailbranchen med Bilkas Billies Bedste Børneapp som case.

Billies Bedste Børneapp: Samarbejder i spil- og retailbranchen var et fagligt oplæg efterfulgt af networking. Arrangementet startede med oplæg fra Brian Martin Nielsen, som er CEO hos ALL CAPS, en spilvirksomhed fra Aalborg. Brian fortalte om ALL CAPS og Bilkas samarbejde omkring udviklingen af 'Billies Bedste Børneapp', som er en app, hvor børn og deres forældre på en underholdende måde igennem små spil og lege stifter bekendtskab med Bilkas maskot, ulven Billie.

Efter oplægget var der lagt op til spørgsmål fra deltagerne, som var en blanding af folk fra retailbranchen og spilbranchen, og slutteligt var der tid til at lære hinanden at kende på tværs af brancherne.

Arrangementet havde til formål at give deltagerne indsigt i, hvordan man kan skabe givende samarbejder på tværs af brancher, og derudover gav arrangementet deltagerne mulighed for at skabe nye kontakter og drøfte nye samarbejder med fokus på, hvordan man som virksomhed kan bruge gamification til at skabe større engagement med sit brand.

Billies Bedste Børneapp

Billies Bedste Børneapp

Billies Bedste Børneapp

Den 19. august 2022 var der Gameyard i Filmby Aarhus med en masse folk fra spilbranchen.

Gameyard #2 var et fagligt netværksarrangement, særligt rettet mod spilindustrien og folk med interesse i industrien. Arrangementet bestod både af et Motion Capture oplæg af Bert Zierfuss, som er senior animator ved IO Interactive, og efterfølgende var der netværkstid med øl og mad for deltagerne.

Gameyard #2 havde til formål at give deltagerne mulighed for at lære hinanden at kende og skabe nye forbindelser på tværs af spilbranchen. Oplægget med Bert Zierfuss havde til formål at inspirere deltagerne til at afprøve Motion Capture som teknologi i deres spilproduktioner. Motion Capture er nemlig den bedste metode til at skabe animation til spil væsentligt mere effektivt og dermed omkostningsreducerende ift. klassiske animationsmetoder.

Gameyard er et initiativ skabt af spilstudierne Set Snail og Bright Star Studios sammen med Filmby Aarhus og Vision Denmark.

Gameyard

Gameyard

Gameyard

Gameyard

Gameyard

Gameyard

Den 28. april 2022 var der arrangeret paneldebat på Lærfest 2022 om læringsspil til undervisning, hvor virksomheder fra Filmby Aarhus var en del af panelet.

Paneldebatten på Lærfest 2022 blev arrangeret med ønsket om at skubbe på undervisningssektorens kendskab til og forståelse af læringsspil i undervisning.

Initiativtagerne til paneldebatten var det aarhusianske spilselskab Ahoot Media sammen med Filmby Aarhus. Paneldebatten foregik som en del af Lærfest 2022, som er en skolemesse, hvor undervisningssektoren og lærestuderende samles for inspiration.

Fire spilselskaber var på scenen i en paneldebat om fordele, udviklingsmuligheder og anvendelsesmuligheder for læringsspil i undervisningen, og publikum var engagerede og stillede spændende og relevante spørgsmål til panelet.

Lærfest i Aarhus

 

Lærfest i Aarhus

Den 6. april 2022 inviterede vi indenfor til THIS EVENT - Industry Meeting i Filmby Aarhus.

THIS EVENT - Industry Meeting er en del af THIS EVENTS - en fortløbende række af seminarer og workshops arrangeret af mediefestivalen THIS. Industry Meeting bød på to forskellige oplæg fra nye spillere på det nordiske streaming- og indholdsmarked, BBC Studios Nordics og Pluto TV. To nye spillere, som innovativt og med hensyntagen til den nye medievirkelighed kvalificerer og kuraterer indhold, som bliver tilgængelighed bredt i Norden. 

THIS EVENT -  Industry Meeting havde til formål at sikre vidensspredning og styrke den digitale visuelle branches indsigt i fremtidens streaming-marked og indholdsproduktion. De to oplæg ved arrangementet blev holdt af Ole Steen Stolberg, Project Manager - Formats & Productions - hos BBC Studios Nordic, og Jesper Haahr, Nordic Head of Programming for Pluto TV, og Keld Reinicke var vært ved arrangementet.

Den 3. marts 2022 afholdte vi Digital Kids Today i Filmby Aarhus.

Digital Kids Today er en konference om børns digitale leg og læring, som primært har til formål at gøre virksomheder i den Digitale Visuelle Industri dygtigere og mere nytænkende, når det kommer til at producere indhold til børn og unge. 

Digital Kids Today 2022 var fjerde Digital Kids Today-konference, som Filmby Aarhus og spilselskabet Funday Factory har stået bag siden 2018. I 2022 var temaet Age-appropriate content and design - Creating and testing for toddlers and preschoolers. Konferencen bød på en dag fyldt med spændende talks og engagerede deltagere. Nogle af verdens førende eksperter og indholdsproducenter delte ud af deres ekspertise og erfaring med at skabe indhold til børn på tværs af platforme.

I 2022 var Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Vision Denmark, branchefestivalen THIS og Aarhus Universitet. 

DKT2022

Fra DKT2022

DKT2022

Fra DKT2022

Fra DKT2022

Fra DKT2022

Den 6. december 2021 holdt vi salgs- og distributionsseminar i Filmby Aarhus.

Seks af de førende markedsaktører inden for film og serier præsenterede deres arbejde og fokus, samt hvad de hver især kan bidrage til - og leder efter - hos den regionale branche. Der blev holdt individuelle møder mellem markedsaktørerne og de deltagende indholdsproducenter og -producere, hvor de kunne pitche deres idéer til de potentielt kommende distributører og salgsagenter. Markedsaktørerne lærte derved den regionale branche bedre at kende - og omvendt - og de bidrog generøst med sparring til deltagernes projekter.

De deltagende markedsaktører til seminaret var: Tine Klint - LevelK, Helene Aurø - REinvent Studios, Ditte Daugbjerg Christensen - Øst for Paradis, Michael Fleischer - Scandinavian Distribution, Freja Johanne Nørgaard Sørensen - DR Sales og Ene Katrine Rasmussen - Creative Europe Desk Denmark.

Billede fra salgs- og distributionsseminaret

Billede fra salgs- og distributionsseminaret

Billede fra salgs- og distributionsseminaret

Billede fra salgs- og distributionsseminaret

Billede fra salgs- og distributionsseminaret

Billede fra salgs- og distributionsseminaret

Billede fra salgs- og distributionsseminaret

Billede fra salgs- og distributionsseminaret

Billede fra salgs- og distributionsseminaret