Interactive DenmarkNyhedsblog

Digital Solutions Lab: Vi søger digitale visuelle løsningsforslag til konkrete udfordringer

By 11/10/2018 No Comments

11/10 2018

Digital Solutions Lab: Vi søger digitale visuelle løsningsforslag til konkrete udfordringer

Vær med til at løse to af tidens mest centrale udfordringer på en helt ny måde ved hjælp af digitale visuelle virkemidler. Vi søger løsninger fra virksomheder, som arbejder med virtual reality/augmented reality, digitale spil, apps og lignende.
Interactive Denmark Vest inviterer til Digital Solutions Lab

Mandag den 26. november inviterer Interactive Denmark Vest til Digital Solutions Lab i Filmby Aarhus.

Her kan du møde Klimasekretariatet og Sundhed & Omsorg fra Aarhus Kommune, der hver har deres centrale udfordring, som de har brug for et nyt og kreativt løsningsforslag til. Vi leder efter løsninger, der benytter digitale visuelle virkemidler til at fortælle historier eller skildre stemninger, der skaber debat, eftertanke og handling hos borgerne.

Koncept

Digital Solutions Lab handler om at løse to krævende samfundsudfordringer, som du kan læse om her:

Udfordring #1: Hvordan får man folk til at lade bilen stå til fordel for miljøet? (pdf).

Udfordring #2 Hvordan får man folk til at forholde sig positivt til ‘kunstig sundhed’ (pdf).

For at komme i betragtning til at pitche din løsning den 26. november skal du sende en beskrivelse af dit løsningsforslag (maks to A4-sider + budget) til projektleder Regitze Mai Møller (remm@interactivedenmark.dk) senest den 5. november kl. 12.00.

Interactive Denmark Vest udvælger herefter de bedste idéer, som inviteres til at pitche deres idé til Digital Solutions Lab. De udvalgte virksomheder får senest besked den 8. november.

Man er velkommen til at stille spørgsmål til udfordringerne og Digital Solutions Lab-konceptet frem til den 2. november kl. 12.00.

Til Digital Solutions Lab den 26. november pitcher alle udvalgte virksomheder deres løsning, meget gerne i form af en visuel præsentation, og herefter vil en jury udvælge den bedste idé til hver udfordring og kåre de to vindere.

Hvad vinder man?

Vinderprojekterne til hver udfordring præmieres med 5.000 kroner og får mulighed for et personligt møde med henholdsvis Klimasekretariatet og Sundhed & Omsorg, hvor de kan drøfte en eventuel konkret opgave på baggrund af løsningsforslaget.

Bemærk: Begge organisationer har en reel interesse i at indlede et samarbejde med vinderen, men forpligter sig ikke.

Udvælgelseskriterier

Foruden en konkret beskrivelse af løsningsforslagets tema og estimerede budget for udvikling af en prototype/det færdige produkt, vurderes forslaget ud fra følgende kriterier:

  • Graden af nytænkning
  • Løsningsforslagets gennemførbarhed
Ansvar og forpligtelser

Ansøgere forpligter sig til at præsentere deres løsningsforslag, som den er beskrevet i ansøgningen. Vi forbeholder os retten til ikke at vælge blandt de indkomne forslag i tilfælde af, at disse ikke lever op til vores kriterier.

Vigtige datoer

5. november: Deadline for at indsende løsningsforslag
8. november: Alle ansøgere får svar med accept eller afslag pr. mail.
26. november: Digital Solutions Lab i Filmby Aarhus kl. 13-16

Send dit løsningsforslag

Vi glæder os til at modtage dit løsningsforslag til en eller begge af de ovenstående udfordringer. Send det til projektleder hos Interactive Denmark Vest, Regitze Mai Møller til remm@interactivedenmark.dk inden den 5. november kl. 12.00 for at komme i betragtning til at pitche til Digital Solutions Lab.

Foto: Gorm Branderup.