Aarhus StoriesNyhedsblog

Animationer på størrelse med Aarhus Domkirke giver publikum helt nye oplevelser

By 07/03/2017 No Comments

07/03-2017

Animationer på størrelse med Aarhus Domkirke giver publikum helt nye oplevelser, når Aarhus Stories spiller live på Store Torv i Aarhus fra den 15. marts til den 18. marts 2017

Animationer på størrelse med Aarhus Domkirke giver publikum helt nye oplevelser

Hvordan fortæller man historien om en 1000 år gammel by uden at blive kedelig? Det ved vi snart i Aarhus. Her bruger Den Gamle By og Filmby Aarhus nemlig de mest innovative fortælleværktøjer inden for animation og digital fortælling til at genfortælle byens historier midt på byens centrale torv – foran Aarhus Domkirke.

Program for 15-18. marts: Aarhus Stories – Live på Store Torv

I fem kapitler bliver byens tidligere liv og mennesker gjort levende på husmurer, facader og pladser. Kombinationen af lyd og levende animationer trækker publikum tilbage til tiden før biler, fastfoodrestauranter og elektrisk lys.

Den Gamle By har stået for det historiske indhold, og bureauet M2Film har skabt animationerne. Idéen bag projektet er blevet til i tæt samarbejde med kræfter fra Filmby Aarhus’ sekretariat, og her ser chef for Filmby Aarhus, Carsten Holst, gerne, at dette projekt bliver det første af flere.

“Det er oplagt, at museer og kulturinstitutioner bruger digitale løsninger til at give bestemte periode eller begivenheder nyt liv for et moderne publikum,” siger Carsten Holst.

Som filmmand ved han, at det er utroligt svært at give en oplevelse videre – når det så samtidig skal være historiske korrekt, og man skal fastholde publikum med vidt forskellige baggrunde, aldre og forventninger, er opgaven faktisk ret kompleks.

“Når vi kombinerer den nyeste viden inden for billeder, film og animation med historisk ekspertviden, åbner vi døre til stort set uprøvede digitale fortælleformer. Jeg er sikker på, at vi kun lige har set den første spæde begyndelse, og vi glæder os til de kommende samarbejder, med andre kulturinstitutioner fra hele landet, som er i støbeskeen” siger Carsten Holst.

Program: Aarhus Stories 15-18. marts 2017

Filmby Aarhus: Projektet Aarhus Stories 

Mere information: Aarhus Kulturby 2017 – Aarhus Stories