AARHUS STORIES

Aarhus Stories er en folkelig historisk begivenhed på Bispetorv i Aarhus, der inviterer publikum til en storslået film- og koncertoplevelse, der med animationer, projektioner og musik fortæller byens historie i fem kapitler. Ideen er, at bringe byens historie til live uden for Den Gamle Bys mure og skabe spektakulær historisk formidling for et bredt og mangfoldigt publikum på tværs af generationer.

Den slags kan kun lykkes ved brug af digitale løsning, der kombinerer billeder, lyde, animation og rum, og som tilsammen giver publikum en oplevelse, der appellerer til følelser og sanser.

Filmby Aarhus er idémager og har stået for udvikling, udvælgelse af partnere og den overordnede kunstneriske ambition. Den Gamle By har det fulde ansvar for den historisk faglige viden. Sammen med produktionsselskabet M2Film er der skabt basis for en unik oplevelse – baseret på den allernyeste viden og ekspertise inden for digital visuel formidling.

Aarhus Stories er en storslået udendørs biograf- og koncertoplevelse i stor skala, som du oplever sammen med hundredvis af andre og sent vil glemme.

PARTNERE

Produktion og administration:

  • Filmby Aarhus

Faglig historisk indhold:

  • Den Gamle By 

Partnere derudover:

  • Aarhus Kulturby 2017
  • Aarhus Domkirke
  • M2Film

STØTTET AF

  • Aarhus kulturby 2017

KONTAKT

Chef for Filmby Aarhus
Steen Risom
Mail: sr@aarhus.dk
Tlf.: +45 5157 5011

Historisk ekspertise

Digital og visuel ekspertise 

AARHUS STORIES NYHEDER

BetterPlayer at Discovery Day

| Aarhus Stories, Arrangement, Gaming, Idea's Lab, Ideas Lab News, Nyhedsblog, Uddannelser i Filmbyen | No Comments

Ideas Lab’s startup BetterPlayer chosen to pitch at Discovery Day with a possibility of winning 500.000 DKKR.

IDE 

Idéen til projektet stammer fra Carsten Holst, tidligere chef for Filmby Aarhus.  I samarbejde med  overinspektør Martin Brandt Djupdræt, Den Gamle By, er projektet blevet modnet og igangsat.

Projektet er gjort muligt, fordi kompetencer fra vidt forskellige organisationer, virksomheder, brancher og fagmiljøer har arbejdet sammen. Både i forhold til udvikling af projektet, finansiering, skabe historierne og ikke mindst gøre det hele muligt via brug af digitale visuelle greb, der kombinerer animation, skuespillekunst og musik. Et projekt som Filmby Aarhus er stolt af – at have være katalysator for. 

OM AARHUS STORIES 

Hvor:
Bispetorv – hele området omkring Aarhus Domkirke. Her gemmer byen på usynlige erindringer om offentlige hængninger, markedsplads, Gestapo hovedkvarter og meget andet.

Hvordan:
I et spektakulært show kommer du helt tæt på Aarhus bys historie, når fem specialproducerede animationsfilm overtager Aarhus Domkirkes sydvendte facade og sender dig på en rejse tilbage i tiden til fem skelsættende perioder. Du vil opleve vikingetidens togter, industrialiseringens damp og mærk hårene rejse sig, når frihedsbudskabet fra 1945 atter lyder over Bispetorv.

Hvorfor:
Afsættet for Aarhus Stories er, at Den Gamle By åbner udstillingen “Aarhus fortæller” i foråret 2017. Det bliver rygraden i museets store fortælling om livet i Aarhus og Danmark – fra vikingetiden frem til i dag.

FAKTA

  • Periode: 15. marts – 18. marts 2017
  • Adresse: Aarhus Domkirke
  • Mødested: Aarhus Domkirke
  • Oplevelsen tager ca. 25 minutter uden live koncert og 35 min. med koncert

PRODUKTION

De fem filmiske kapitler bliver skabt af det lokale produktionsselskab M2Film, der har stor erfaring i at skabe historiske storyboards, der balancerer mellem faktuel historisk viden og et legende/fortolkede poetisk sprog.

Her ændres det visuelle udtryk i overensstemmelse med den historiske periode. Hvert kapitel har dermed sit eget visuelle udtryk, der understreger fortællingen.

MUSIK

Fredag og lørdag fremføres musikken live af Dj Static, et større hold musikere og udvalgte solister.

Det bliver en fusion af hårde HipHop beats, tung bass, episke horn og klassiske strygere. En balance mellem et pompøst filmscore og et urbant udtryk, som dykker ned i flere elektroniske subgenrer.

PARTNERE

Kulturby Aarhus 2017 er partner i flere projekter
Partnere i Aarhus Stories
Logo Filmby Aarhus