Filmby3presseNyhedsblog

Aarhus-Arkitekt skal tegne fremtidens Filmby

By 23/08/2016 No Comments

23/8 2016

Aarhus-Arkitekt skal tegne fremtidens Filmby

Leg med byrummet, skab en bygning med rum for innovation og inspiration, hvor virksomheder og uddannelser for de digitale visuelle industrier skaber vækst. Det er opgaven for arkitektfirmaet AART architects, som netop har vundet opgaven som totalrådgiver for Filmby 3 – den tredje bygning i Filmby Aarhus. Filmby Aarhus vokser og skal føje yderligere 4.400 m2 til de eksisterende bygninger i løbet af 2017-18, og det handler om mere end blot en bygning.

AART architects er valgt til opgaven, fordi deres pris er konkurrencedygtig, deres evner er dokumenteret via tilsvarende byggerier – og de kan arbejde innovativt i tæt samarbejde med Filmbyen og de lejere, der skal bruge huset. Opgaven løser de med SLA, Rambøll og Kvorning som underrådgivere.

“Og så er de valgt, fordi de forstår den kompleksitet og det innovationsfelt, som virksomheder og uddannelser i Filmbyen udspringer af. Deres opgave bliver at skabe en bygning, der imødekommer fremtidens tendenser inden for kulturaktiviteter, film- og medieverdenen og det miljø, der skabes i og omkring bygningerne i Filmbyen, ” siger chef for Filmby Aarhus, Carsten Holst.

Bygningen er en helt central del af fremtiden i Filmby Aarhus, og opgaven er at skabe rum og miljøer, der imødekommer fremtidens tendenser inden for kulturaktiviteter, i film- og medieverdenen og i det professionelle erhvervsmiljø, der allerede er i Filmbyen.

”Opgaven byder på en unik mulighed for at styrke filmbyens rolle som en kreativ katalysator i byen. Ved at vende filmbyen på vrangen og bringe den i øjenhøjde med den omkringliggende by ønsker vi med vores forslag derfor at invitere til oplevelser og inspirere til nye former for samarbejde – alt sammen med fokus på at skabe et kreativt vækstmiljø integreret som en aktiv og attraktiv del af byen,” fortæller Anders Tyrrestrup, partner i AART architects.

Ambitionen med Filmby Aarhus er at skabe rammer, så flere virksomheder fastholder produktion inden for det digitale visuelle felt i Jylland. Det handler både om økonomisk vækst, kreative fællesskaber, arbejdspladser, talentudvikling og at sikre uddannelsesmiljøer inden for branchen.

“Det kræver, at vi kan tilbyde virksomheder og deres medarbejdere fysiske ramme i form af bygninger, der inviterer til innovation, samarbejde og kreativitet. Vi skal giver dem fundamentet for et produktionsmiljø, der matcher København på en række centrale punkter – og det er vi godt på vej til med den kommende udvidelse,” siger Carsten Holst.

AART architects er en prisvindende, nordisk arkitektvirksomhed med hovedsæde i Aarhus og kontorer i København og Oslo.

Om “Filmby 3”

• Skal koble sig med de eksisterende bygninger.
• Arkitekturen må gerne være eksperimenterende.
• Placeres på grusarealet syd for de eksisterende bygninger.
• Høj fleksibilitet med rum, der kan forandres afhængig af lejerens behov.
• Bygning og udearealer skal forene sig med områdets helt særlige karakter, hvor havnemolen er nabo, industribygninger indrammer udsynet og havet er til stede overalt.

Pressemeddelelse udsendt d. 23 August 2016
Dicte III
Næste artikel