Den Vestdanske FilmpuljeNyhedsblogUncategorized

En million til regionale filmtalenter

By 22/06/2017 No Comments

22/6 2017

En million til regionale filmtalenter

Tre korte film kan blive nøglen til en professionel karriere for jyske filmtalenter. Et nyt samarbejde åbner muligheden for, at de dygtigste talenter kan udvikle sig under vingerne af professionelle filmselskaber.

Med projektet ’Nye Talenter’ er Den Vestdanske Filmpulje, Aarhus Filmværksted og udstyrsleverandøren RedRental gået sammen om at tilbyde støtte og udstyr til tre projekter. Med samlet en million kroner og udstyrspakker til filmene rykker den regionale talentudviklingen en klasse op.

”Aarhus og regionen omkring os rummer mange talenter. Jeg er glad for at vi med dette projekt giver nogle lovende talenter mulighed for at folde sig ud, så vi forhåbentlig kan se dem blomstre op og fastholde Danmarks stærke position i den internationale filmbranche, ” siger formand for den Vestdanske Filmpulje og rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Der er mulighed for støtte op til 300.000 kr. pr. film og projekterne får tilknyttet mentorer, der kan hjælpe forfatter, instruktør og producer gennem forløbet.

”Talentudviklingen i de professionelle filmselskaber er presset. Det er dyrt og risikoen er høj. Men den er nødvendig og derfor er jeg glad for, at vi kan skabe den mulighed,” siger Carsten Holst, chef for Den Vestdanske Filmpulje.

Målgruppen for ’Nye Talenter’ er produktionsselskaber i samarbejde med regionale talenter, der allerede har vist et højt niveau gennem flere produktioner, men som endnu ikke har lavet film, der er udkommet i biografen, primetime-tv eller lignende.

”Vi skaber den konkrete bro mellem de dygtigste talenter og den professionelle branche. Det er nødvendigt for at talenterne kan gøre filmbranchen til deres levevej og samtidig udvikle deres faglighed med afsæt i deres egen landsdel,” siger Aage Rais, der er direktør for Aarhus Filmværksted.

Mere information om ’Nye Talenter’ på www.filmpuljen.dk/nyetalenter.