Nyhedsblog

Jyske film og tv-serier høster priser og flot billetsalg

By 01/02/2017 No Comments

1/2 2017

Jyske film og tv-serier høster priser og flot billetsalg

Der er hæder og flotte salgstal til aktuelle film og tv-serier fra Jylland. Tv-serien ”Norskov” er kåret som årets bedste, ”Dræberne fra Nibe” er en publikumssucces og den præstigefulde amerikansk Sundance Film Festival giver hovedprisen til en svensk-dansk film med jysk aftryk.

Den danske tv-serie ”Norskov” vandt prisen ”Bedste danske tv-serie”, da den danske tv-branche holdt prisuddeling på Copenhagen TV Festival. Publikum kan se frem til endnu en sæson af serien i det nordjyske. Optagelserne til 2. sæson er på vej og indspilningen sker igen i Frederikshavn. Serien er produceret af SF-production med støtte fra Frederikhavn Kommune og Den Vestdanske Filmpulje.

Ole Bornedals film ”Dræberne fra Nibe” faldt ikke i anmeldernes smag, men publikum elsker filmen. Mere end 200.000 har allerede set filmen, hvor lejemordere, håndværkere og salsadansere udgør en giftig og morsom cocktail i limfjordsbyen Nibe.

”Når det går godt for ens børn er der kun én følelse – stolthed og glæde, ” siger Carsten Holst, chef for Den Vestdanske Filmpulje.

Han har stået fadder til udvikling af tv-serier og film i Jylland igennem de seneste seks år. Samarbejdet i Den Vestdanske Filmpulje omfatter ni jyske kommuner, der har fokus på at skabe fortællinger fra hele landet i dansk film og tv, sikre udvikling af den jyske mediebranche og sikre mulighederne for det lokale filmtalent.

”Flere og flere film og tv-serier bliver skudt i Jylland, og vi kan se at publikum sætter pris på at se noget andet end de plejer. Det giver noget til fortællingen at den tager afsæt i miljøer, vi ikke ser på Tv hver dag, ” siger Carsten Holst.

I weekenden fik den svensk-danske spillefilm ”The Nile Hilton Incident” hovedprisen ”The World Cinema Grand Jury Prize” for bedste ikke-amerikanske spillefilm på årets Sundance Film Festival i Utah, USA. En af de mest prestigefyldte amerikanske filmfestivaler for independent film, altså film der ikke er produceret af de store filmstudier.

Dele af filmens efterarbejde er lavet i Viborg, hvor den trækker på det stærke miljø af animatorer og specialister i digitale visuelle effekter. Et speciale som Viborg og uddannelserne omkring The Animation Workshop har opbygget gennem en årrække, og som nu har gjort Viborg til et af de førende centre for animation i Europa.