IDEAS LAB

Vi er en inkubator – vi udvikler talenter og giver mulighed for både konkret idéudvikling, adgang til netværk og stiller et fysisk arbejdsrum til rådighed for iværksættere og startup-virksomheder inden for den digitale visuelle industri.

Hos os har vi fokus på, hvordan vi kan bidrage til processer, produktudvikling og hjælpe med at skabe grundlaget for, at den enkelte iværksætter får produceret og udviklet sin forretningside. Når konjukturerne af en rigtig virksomhed tegner sig tydeligt, skal iværksætteren og hans team videre.

De iværksættere, der er en del af Ideas Lab, kombinerer det nyeste inden for spil, VR, AR, film, VX, animation og audio. Den viden og erfaring det skaber, sætter iværksætterne i spil blandt helt andre brancher inden for både det offentlige og det private erhvervsliv.

Filmby Aarhus’ rolle er at skabe rum for at mødes, give adgang til netværk og sikre kompetent sparring og coaching – både fagligt og omkring det at drive virksomhed.

FORMÅL

Non-profit organisation der tilbyder startup-miljø til udvalgte iværksættere inden for den digitale visuelle industri

HJEMMESIDE

STATUS

Projektet har været aktivt siden januar 2017. Gjort permanent i foråret 2018 med finansiering fra Aarhus Kommune til og med år 2021

KONTAKT

Head of incubator
Maria Garde
Mail: maria@filmbyaarhus.dk
Tlf.: 4265 6673

Chef for Filmby Aarhus
Carsten Holst
Mail: cholst@aarhus.dk
Tlf.: +45 2213 8828

Mere: ideaslab.dk

IDEAS LAB NYHEDER

Filmby Aarhus, maj 2018. Bagerst rådmand Rabih Azad-Ahmad (tv) og Kirsten Jørgensen, direktør for Kultur og Borgerservice (th). Foto: Gorm Branderup

Kronprinseparret fik smilene frem i Filmby Aarhus

| Idea's Lab, Nyhedsblog | No Comments

Kronprinseparret har besøgt Filmby Aarhus. De fik præsenteret filmstudier og Ideas Lab, hvor iværksætterne fik en helt særlig oplevelse – det er nemlig ikke hver dag, der kommer en kronprinsesse forbi og spørger til ens arbejde!

Jam Night er i gang hos Ideas Lab i Filmby Aarhus. Startups udvikler for Danmarks Naturfredningsforening

Startup-miljøet i Filmby Aarhus gav naturen en gave

| Idea's Lab, Nyhedsblog | No Comments

Filmby Aarhus’ community af startups, eksperter og phd-studerende satte alle sanser ind på at finde løsninger til naturen i et målrettet fælles Jam Night i januar. Et forløb der leder efter løsninger på udfordringer i andre brancher.

Ege Jespersen, medindehaver af GonioVR og ejer af ÅteVR der begge er en del af Ideas Lab, Filmby Aarhus

Aarhus Kommunes iværksætterhus, Ideas Lab, viser sit værd 

| Idea's Lab, Nyhedsblog | No Comments

I denne uge tog startup-virksomheden Gonio VR en plads blandt de virksomheder, som Berlingske Business Boost præmierer med en personlig mentor, rådgivning og knowhow

ET NETVÆRK AF KREATIVE SJÆLE OG KOMPETENCER

LAD IDEAS LAB IDEUDVIKLE PÅ DIN FORRETNINGSMODEL 

Alle medlemmer/beboere hos Idea’s Lab udvælges nøje for at sikre, at profilen passer til den overordnede vision og de øvrige kompetencer i fællesskaber. Etablerede virksomheder kan ikke få plads på Idea´s Lab.

Ideas Lab er fx åben for:

 • Specialestuderende der arbejder med en idé, der kan kommercialiseres
 • Nyuddannede der arbejder videre med idéer fra studiet 
 • Iværksættere der er igang 
 • Løst tilknyttede teams opstået som del af den digitale visuelle industri 

Mere: ideaslab.dk

Etablerede virksomheder og offentlig institutioner kan arbejde direkte med deres digitale udvikling hos Ideas Lab. De får direkte adgang til netværket af iværksættere, der står klar til at idéudvikle og teste netop den del af deres potentialet, der er uprøvet. 

Konkret sker det via workshops af en hel eller halv dags varighed. Rammen er Ideas Lab’s lokaler og udstyr, deltagerne er virksomhedens medarbejdere/ledere, en række af medlemmerne/beboerne hos Ideas Lab og en projektmager for dagen. Disse eksterne aktiviteter sker mod betaling.

Kontakt Maria Garde, leder af Ideas Lab hvis du er interesseret: maria@filmbyaarhus.dk

FACILITETER 

Som medlem/beboer får du mulighed for: 

 • Kontorfaciliter, møderum o.l.
 • Coaching på idéer, arbejdsprocesser og forretningsudvikling 
 • Adgang til udstyr (VR, AR m.v.) 
 • Tæt tilknytning til de digitale visuelle industri i Østjylland 
 • Netværksarrangementer 
 • Mentorer 
 • Kolleger og samvær med andre iværksættere og startups 
Idea's Lab - En non-profit organisation der tilbyder startup-miljø til udvalgte iværksættere inden for den digitale visuelle industri
Idea's Lab - En non-profit organisation der tilbyder startup-miljø til udvalgte iværksættere inden for den digitale visuelle industri

PARTNERE

Logo Filmby Aarhus