Gå til hovedindhold

”Jeg har ledt længe efter et community som Ideas Lab”

34-årige Peter Schmidt er flyttet fra København for at blive en del af inkubationsmiljøet i Filmby Aarhus. I Ideas Lab har han nemlig fundet det kontorfællesskab, han søgte som nyopstartet spiludvikler. Miljøet henvender sig til iværksættere og startup-virksomheder, der beskæftiger sig med film, spil og kreative teknologier.

Spiludvikler Peter Schmidt er flyttet til Aarhus for at blive en del af Filmbyens inkubationsmiljø i Ideas Lab. Foto: Jeppe Olesen.

Spiludvikler Peter Schmidt er flyttet til Aarhus for at blive en del af Filmbyens inkubationsmiljø i Ideas Lab. Foto: Jeppe Olesen.

Indhold

    Et fællesskab for nystartede

    Bag døren på anden sal i Filmbyen 19 gemmer der sig et spirende og kreativt kontorfællesskab. Her kan nyopstartede virksomheder inden for film-, spil- og animationsbranchen leje en kontorplads blandt ligesindede startups og samtidig få glæde af en række tilbud som workshops, mentorordning og juridisk sparring.

    - Her behøver man ikke at være noget på forhånd. Døren er åben for alle, også selvom man ikke har et etableret navn i branchen, fortæller 34-årige Peter Schmidt.

    De seneste syv år har han arbejdet som account manager i en IT-virksomhed i København, men han har længe haft en drøm om at sige sit fuldtidsjob op og gøre sin spilhobby til sin levevej.

    - Det har været svært for mig at komme ind i spilmiljøet, fordi jeg ikke har et netværk i branchen. Jeg har ledt længe efter et sted for nybegyndere som mig, og det var først, da jeg hørte om Ideas Lab, at jeg turde kaste mig ud i en iværksættertilværelse, lyder det fra Peter Schmidt.

    I januar flyttede han til Aarhus for at starte virksomheden Starsight Games op. 

    Virksomheder i Ideas Lab

    Der er omkring 30 kontorpladser i Ideas Lab. Lige nu lejer 14 forskellige virksomheder sig ind. Otte af virksomhederne beskæftiger sig med digitale spil, tre med teknologier som Extended Reality, to er inden for film- og tv-branchen, og så huser kontorfællesskabet også en professionel podcaster.

    De seneste to måneder er Peter gået i gang med at udvikle sit første spil; PC-spillet Earthshatter. Her vågner man forvirret op i en fremmed verden af magi og gigantiske fjender. Et ondskabsfuldt væsen har stjålet sjælen fra din ven, og det er op til dig at redde dem og undslippe den mystiske verden ved hjælp af nye, eksplosive kræfter.

    En rigtig arbejdsplads

    Peter Schmidt er oprindeligt uddannet datamatiker, men det seneste år har han taget en aftenuddannelse- og certificering i spilproduktion ved siden at sit fuldtidsjob. Ud over det har han ingen erfaring med at udvikle spil:

    - Mine venner og familie forstår ikke helt, hvad jeg har kastet mig ud i. Men i Ideas Lab har alle en forståelse for, hvor i processen jeg er, for enten er de selv det samme sted, eller så har de stået i noget lignende for nylig. Det betyder også, at vi løbende kan sparre med hinanden.

    Han sammenligner det kollegiale sammenhold og de fysiske rammer i Ideas Lab med en form for arbejdsplads.

    - Når man er sin egen chef, er det afgørende, at man finder nogle rutiner, der ligner en normal hverdag. Derfor betyder det meget for mig at have et sted at møde ind hver dag, så jeg skaber en god arbejdsrytme for mig selv, som også indebærer kollegaer og et socialt sammenhold, siger Peter Schmidt.

    Som en del af Ideas Lab kan man også få glæde af det store fællesskab i Filmby Aarhus. Man får blandt andet mulighed for at deltage i sociale arrangementer som Gameyard og torsdagsbar og virksomhedsrettede arrangementer som pitching workshop og Copenhagen MatchUp.

    Ønsker du at blive en del af Ideas Lab?

    Lige nu er der ledige kontorpladser i Ideas Lab. De første tre måneder er gratis, derefter koster det 1.200 kr. (før moms) om måneden. Hvis du ønsker at høre nærmere, er du velkommen til at tage fat på projektleder Theresa Valbæk eller projektkoordinator Amalie Kae. Du finder deres kontaktoplysninger nederst på siden.

    Det rette netværk

    Udover fællesskabet og de fysiske rammer har man også mulighed for at bygge et professionelt netværk op som en del af Ideas Lab. Man kan blandt andet blive sat i kontakt med relevante virksomhedseksperter og potentielle investorer. 

    - Det er afgørende for mig at få et professionelt branchenetværk, så jeg på sigt kan søge de investeringer og partnere, det vil kræve for, at jeg kan få mit spil ud over rampen, lyder det fra Peter Schmidt.

    Det første stykke tid er der dog hjælp at hente internt i Ideas Lab, så nye labsters kan koncentrere sig om deres produkter frem for go-to-market planer og øvrige virksomhedsstrategier.

    For Peter Schmidt betyder det, at han kan fokusere på spillet Earthshatter, som introducerer en ny type gameplay – nemlig et momentumbaseret bevægelses- og kampsystem i et 3D action-adventurespil. Spillet kan beskrives som et mix mellem bevægelsesmønstrene fra Tiny Wings og Angry Birds, med energien fra Dragon Ball, i en verden inspireret af Shadow of the Colossus.

    Han har afsat de kommende to år til at udvikle en prototype af spillet.

    - Hjælpen i Ideas Lab giver mig ro til at fokusere på det væsentligste først, og så kan jeg løbende koble flere og flere dele af iværksættertilværelsen på, runder han af.

    Virksomheder der er vokset ud af Ideas Lab

    Siden 2017 har Ideas Lab huset flere unge virksomheder, som har skabt succeshistorier inden for den visuelle og digitale branche. Blandt andre Chop Chop Games som har udgivet spillet Skullbeat på den populære platform Roblox, MANND som arbejder med virtuel- og augmented reality og Dummy Entertainment som producerer fiktion og reklamer – du kender måske deres TikTok-indhold under navnet Klamedia med komikeren Eva Jin i front. 

    Kontakt Ideas Lab

    Amalie Kjær Kæseler

    Amalie Kae

    Projektkoordinator, Ideas Lab

    Theresa Valbæk

    Theresa Valbæk

    Projektleder

     

    Udgivet af: Sofie Themsen / somt@aarhus.dk

    Sidst opdateret: 4. april 2024