Den digitale visuelle industri Region Midtjylland 

Region Midtjylland har undersøgt hele den kreative industri i Danmark, der består af fire hovedområder, en af dem er den digitale visuelle industri (DVI)

Analysen er udarbejdet af Seismonaut i regi af More Creative for Region Midtjylland. Perioden dækker 2010-2015. 

Samlet overblik

De virksomheder i Region Midtjylland, der beskæftiger DVI’ere i perioden fra 2010 til 2015 har oplevet en større vækst i antallet af årsværk, i omsætningen, i eksporten og i værditilvæksten, end det er tilfældet for landet som helhed.

DVI-virksomhederne i Region Midtjylland har fra 2010 til 2015 realiseret en betydelig større vækst i omsætningen end det har været tilfældet på landsplan, ligesom stigningen i værditilvæksten hos DVI-virksomhederne i Region Midtjylland har været betydeligt højere end på landsplan

Årsværk
      • I DK er der 67.914 DVI-årsværk i 2015 – det er 47% af alle kreative årsværk i Danmark 
      • DVI-klyngen i Region Midtjylland har 10.785 årsværk, det svarer til 16% af hele landet) 
      • I Region Midt stod DVI-branchen for 73% årsværkerne (de resterende 27% af årsværkerne er beskæftiget i andre brancher, men udfører job inden for DVI).

Se den fulde rapport:
Omfanget og betydningen af den kreative økonomi i Region Midtjylland (pdf)

Omsætning

Omsætningen hos virksomheder, der beskæftiger DVI’er er steget med 79% fra 2010-2015 (de omsatte for 22,7 mia. kr. i 2015

Værditilvækst

Værditilvæksten for virksomheder, der beskæftigere DVI`ere, er på 57%, svarende til en samlet værditilvækst i 2015 på 8,5 mia. kr. 

Årsværk/job

I perioden er der skabt ca. 2400 nye årsværk/job i Midtjylland – svarer til en stigning på 29% (stigning på landsplan er 4%).
DVI-branchens står for den største vækst, idet stigningen i årsværk inden for branchen selv er på 33%, mens stigningen i DVI-job i andre brancher kun er på 17%.

Eksport

Eksporten hos virksomheder, der beskæftiger DVI’ere, er steget med 209% i samme periode, svarende til en samlet eksport i 2015 på 8 mia. kr. 

DEN DIGITTALE VISUELLE INDUSTRI – BRANCHENYHEDER

Den digitale visuelle industri, Filmby Aarhus

Vækst i de kreative erhverv kan ødelægges af forenklingsudspil

| Carsten Holst mener, Den digitale visuelle industri (DVI), Nyhedsblog | No Comments

Debatindlæg, Jyllands-Posten 30. april: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil med den ene hånd skabe mere vækst i vores kreative branche. Samtidig er han med den anden hånd ved at ødelægge grundlaget for nye, spirende kreative miljøer inden for f.eks. spil, digital animation og film, der skal give Danmark den kreative vækst.

Den digitale visuelle industri er højdespringer i vækst

| Den digitale visuelle industri (DVI), Interactive Denmark, Nyhedsblog | No Comments

Når virksomheder ansætter medarbejdere med kreative kompetencer tjener de mere! Det dokumenterer en nationale analyse, udarbejdet af Seismonaut for Region Midtjylland.