Den digitale visuelle industri Region Midtjylland 

Region Midtjylland har undersøgt hele den kreative industri i Danmark, der består af fire hovedområder, en af dem er den digitale visuelle industri (DVI)

Analysen er udarbejdet af Seismonaut i regi af More Creative for Region Midtjylland. Perioden dækker 2010-2015. 

Samlet overblik

De virksomheder i Region Midtjylland, der beskæftiger DVI’ere i perioden fra 2010 til 2015 har oplevet en større vækst i antallet af årsværk, i omsætningen, i eksporten og i værditilvæksten, end det er tilfældet for landet som helhed.

DVI-virksomhederne i Region Midtjylland har fra 2010 til 2015 realiseret en betydelig større vækst i omsætningen end det har været tilfældet på landsplan, ligesom stigningen i værditilvæksten hos DVI-virksomhederne i Region Midtjylland har været betydeligt højere end på landsplan

Årsværk
      • I DK er der 67.914 DVI-årsværk i 2015 – det er 47% af alle kreative årsværk i Danmark 
      • DVI-klyngen i Region Midtjylland har 10.785 årsværk, det svarer til 16% af hele landet) 
      • I Region Midt stod DVI-branchen for 73% årsværkerne (de resterende 27% af årsværkerne er beskæftiget i andre brancher, men udfører job inden for DVI).

Se den fulde rapport:
Omfanget og betydningen af den kreative økonomi i Region Midtjylland (pdf)

Omsætning

Omsætningen hos virksomheder, der beskæftiger DVI’er er steget med 79% fra 2010-2015 (de omsatte for 22,7 mia. kr. i 2015

Værditilvækst

Værditilvæksten for virksomheder, der beskæftigere DVI`ere, er på 57%, svarende til en samlet værditilvækst i 2015 på 8,5 mia. kr. 

Årsværk/job

I perioden er der skabt ca. 2400 nye årsværk/job i Midtjylland – svarer til en stigning på 29% (stigning på landsplan er 4%).
DVI-branchens står for den største vækst, idet stigningen i årsværk inden for branchen selv er på 33%, mens stigningen i DVI-job i andre brancher kun er på 17%.

Eksport

Eksporten hos virksomheder, der beskæftiger DVI’ere, er steget med 209% i samme periode, svarende til en samlet eksport i 2015 på 8 mia. kr. 

DEN DIGITTALE VISUELLE INDUSTRI – BRANCHENYHEDER

Den digitale visuelle industri er højdespringer i vækst

| Den digitale visuelle industri (DVI), Interactive Denmark, Nyhedsblog | No Comments

Når virksomheder ansætter medarbejdere med kreative kompetencer tjener de mere! Det dokumenterer en nationale analyse, udarbejdet af Seismonaut for Region Midtjylland.

Den digitale visuelle industri - fortalt i billeder af Vision Denmark

Ny erhvervsalliance skal bringe Danmark i front inden for digitalt visuelt indhold

| Den digitale visuelle industri (DVI), Nyhedsblog, Vision Denmark | No Comments

Dansk, digital indholdsproduktion skal være en vækstindustri. Alliancen, Vision Denmark, viser vejen i en ny strategi, der skal skabe 2500 nye arbejdspladser og øge omsætningen med 3,8 mia. kr.

Digitale visuelle kompetencer skaber vækst i regionen

| Carsten Holst mener, Den digitale visuelle industri (DVI), Den Vestdanske Filmpulje, Nyhedsblog, The Big Picture | No Comments

Kreative virksomheder i Region Midtjylland havde i 2015 en omsætning på 51 mia. kr., og efterspørgslen efter kreative medarbejdere er stigende